Fuck forbeholdet: Danmark sender 1,9 mia til EU's forsvarsfond

Danmarks milliard-bidrag til EU's forsvarfond har ikke noget med forsvarsforbeholdet at gøre mener EU-oplysningen. Men hvad tænker du?

Forsvarsfonden er IKKE i karambolage med forsvarsforbeholdet skriver EU-oplysningen, men hvad tænker du?
Forsvarsfonden er IKKE i karambolage med forsvarsforbeholdet skriver EU-oplysningen, men hvad tænker du?
Følg nationen!

- Demokrati... Hvilket demokrati?
- Fuldstændigt urimeligt!!!!!

Sådan skriver Jan Ø i en af de 31 kommentarer, der er skrevet på den EU-kritiske Europa-parlamentskandidat Lave Brochs Facebook-profil om Danmarks bidrag til EU's forsvarsfond.

En samlebetegnelse
Lave har nemlig gransket notater, folketingsspørgsmål og bedt EU-oplysningen om svar, og han er utilfreds med at Danmark - selvom vi har et forbehold på forsvarsområdet - de næste ti år samlet vil sende 1900 millioner kroner afsted til 'fonden', som ifølge den nuværende forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen, dog ikke er en fond, men en 'samlebetegnelse for en række initiativer, der er gensidigt understøttende, men adskilte med hensyn til deres juridiske karakter og finansieringskilde'.

- Danmark skal ikke støtte EU's forsvarsfond. Regeringen bør omgående stoppe støtten til denne fond og vise respekt for det danske forsvarsforbehold i EU.

Uanstændigt og udemokratisk
- Statsminister Lars Løkke Rasmussen har tidligere talt om 'det muliges kunst', når det drejer sig om dansk deltagelse i EU's forsvarsfond, og regeringen mener, at det drejer sig om forskning og industrisamarbejde, og at det ikke berører forsvarsforbeholdet.

- Jeg siger, der er tale om en uanstændig og udemokratisk opførsel, skriver Lave Broch på sin blok, og i en mail til nationen! foreslår Lave, at læserne skal stemme om spørgsmålet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind