Annonce:
Annonce:

Fuldt blus 02.30: Det er LED

Rigtig mange danskere kender en offentlig bygning, der fråser med strømmen. Gitte fra Hørsholm forstår f.eks. ikke, hvorfor biblioteket er oplyst hele døgnet

Annonce:
Følg nationen!

- Her er et par billeder fra Hørsholms bibliotek, hvor der er lys 24/7.

- Det er nok spare/LED-pærer, men det virker lidt mærkeligt med lys på biblioteket kl. 2.30 osv.

- Især når kommunens økonomi halter gevaldigt.

Det slukker automatisk
Sådan skriver Gitte til nationen! om det fuldt oplyste bibliotek Hørsholm Kommune viser frem for borgerne – døgnet rundt.

Gitte er en af de næsten 10.000 læsere, der har kendskab til en offentlig bygning, der ser ud til at bruge mere end strøm end nødvendigt. Og nationen! har derfor spurgt kommunen, hvad grunden er til at der er fuldt blus på biblioteket – og hvad de synes om, at borgerne synes de frådser med energien. Hørsholm Kommunes direktør har sendt dette svar:

Annonce:

De gør rent fra 02-07
- Det har sin forklaring, hvorfor lyset er tændt om natten i biblioteket. Årsagen er at den daglige rengøring udføres om natten.

- Rengøringspersonalet tænder selv for lyset i stueplan, når de møder ind omkring klokken 02 og er i bygningen frem til klokken 07. Lyset på 1. sal er styret vha. sensorer og slukker automatisk efter et stykke tid.

Og der er LED og vi har solceller
- Vi arbejder løbende med energioptimering af driften i de kommunale bygninger. Netop Kulturhus Trommen har LED-belysning overalt og solceller monteret på taget.

- Solcellerne afdækker gennem egenproduktion ca. 60% af ejendommens samlede strømforbrug i sommerhalvåret.

- Det er dog aldrig et argument for ikke at fjerne et unødvendigt strømforbrug, skriver kommunaldirektøren, der faktisk er glad for, at borgerne er opmærksomme og hjælper med at identificere forbedringspunkter.

Sådan ser PensionDanmark ud en søndag aften kl. 22.00. Men om et par uger, bliver lyset slukket, når der ikke er folk på arbejde. Privatfoto
Sådan ser PensionDanmark ud en søndag aften kl. 22.00. Men om et par uger, bliver lyset slukket, når der ikke er folk på arbejde. Privatfoto
 

Annonce:

Forleden fortalte PensionDanmark, der også har fuldt blus på om natten pga rengøring, at de vil sørge for at slukke noget af lyset, men hvad siger du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: