Fyret som handicaphjælper efter 1 dag: Bare fordi jeg er hjerneskadet

De to hjerneskadede kvinder troede alt var i orden, men så greb kommunen ind. Nu vil de gerne have at hele landet hører om den behandling, de har fået

Gitte vil gerne arbejde som ledsager for Maia, og hun nåede da også at underskrive kommunens tavshedserklæring, men så fandt kommune ud af, at hun selv er hjerneskadet.
Gitte vil gerne arbejde som ledsager for Maia, og hun nåede da også at underskrive kommunens tavshedserklæring, men så fandt kommune ud af, at hun selv er hjerneskadet.

- Jeg er førtidspensionist, og har tidligere arbejdet som kørelærer og chauffør på både lastbil og bus og er nu på vej tilbage på arbejdsmarkedet efter påkørsel med hjerneskade til følge.

- Så ser jeg et stillingsopslag på Facebook fra Maia (som er kørestolsbruger og delvis lam efter en blodprop), som har brug for en ledsager til ridning 15 timer om måneden.

Hun vil gerne have mig som ledsager
- Jeg tager kontakt og besøger hende, og hun vil gerne ha' mig som ledsager.

- Vi er nogenlunde i samme alder og har begge interesse for hunde og heste (hun har en servicehund).

Sådan indleder Gitte H et brev til nationen! om den i hendes øjne urimelige behandling hun - og en anden hjerneskadet kvinde - er blevet udsat for af Nyborg Kommune. Gitte mener nemlig, at jobbet som ledsager for Maia, passede helt perfekt, og hun mener også, at der er noget win-win over at to hjerneskadede, hundeelskere, kan være noget for hinanden. Men som du kan læse nedenfor, så satte kommunen en stopper for ansættelsen. Brevet fortsætter nemlig således:

Var til møde i onsdags
- Både Maia og jeg kontakter Nyborg kommune med henblik på ansættelse, og onsdag d. 30.8 var jeg til møde med sagsbehandleren vedr. ansættelsen pr. 1.9.2017.

- Gik fra mødet med kalender og ansættelsesvilkår, samt underskrev en tavshedserklæring.

- Torsdag bliver jeg så ringet op af samme sagsbehandler, der siger at de ikke kan bruge mig, da jeg ikke er 'robust nok, da jeg har en hjerneskade' !!!!!!!!!

- Ikke nok med, at Maia for 1. gang i den tid hun har haft ledsageordning (7-8 stykker siden 2005) har fundet en ansøger, der er udd. chauffør.

Jeg er den perfekte ansøger
- Nej, hun har også fundet en, der har en søster der er kørestolsbruger, hvorfor jeg har indgående kendskab til at håndtere sådan et køretøj!!

- Altså er jeg den perfekte ansøger til opfyldelse af stillingen? Ja, men nej, du er hjerneskadet!!!

- Sådan ser vores administration ud af vores sociallov ud, set med Nyborg kommunes øjne.

- Kan det virkelig være rigtigt, at 2 hjerneskadede ikke kan få lov at hjælpe hinanden, spørger Gitte, og ja, der kan det. Ihvertfald svarer Nyborg Kommune, da de bliver spurgt af nationen!, at Maia ganske rigtig selv må udpege en ledsager, men tilføjer så at ....

Kommunen: Den pågældende skal have fornødne kompetencer
- Det er kommunens opgave, at ansætte den pågældende, såfremt at pågældende har de fornødne kompetencer til den pågældende opgave.

 

Maia sidder nu uden ledsager og hun skriver til nationen!, at hun føler at hun har en evig kamp med Nyborg Kommune om at få de ting, hun har krav på. Og at hun, der er kørestolsbruger efter en blodprop i hjernen, som gjorde hende halvside spastisk lammet, er træt af at sidde alene med sammenlagt 1,2 time om ugentligt hjælp (udover den 15 timers ledsager ordning, hun har bedt om at Gitte skulle have):

- Jeg føler mig efterhånden forfulgt og har slet ikke kræfter til at tage kampen op.

- Jeg forstår ikke hvorfor Gitte ikke kan blive ansat som min ledsager, da hun både har været erhvervschauffør og handicaphjælper og erfaring med kørestolsbrugere, skriver Maia, men hvad siger du?

Synes du Gitte skal have chancen for at vise at hun godt kan ledsage Maia til ridning?