Fyrværkeri: Marie-Louises hund døde fordi andre skulle more sig

Diesel, en svensk bordercolllie, har altid fået det dårligt, når der blev fyret fyrværkeri af. I lørdags døde den af stress

Diesel, en bordercolli som denne, var stresset, selv om han havde fået beroligende medicin nytårsaften. Men på et tidspunkt lagde han sig ned, og ejeren troede han sov. men Diesel var død. Arkivfoto: Martin Lehmann
Diesel, en bordercolli som denne, var stresset, selv om han havde fået beroligende medicin nytårsaften. Men på et tidspunkt lagde han sig ned, og ejeren troede han sov. men Diesel var død. Arkivfoto: Martin Lehmann

- Nej, det er så tragiskt.

- Det må være på tide at forbyde fyrværkeri for privatepersoner.

Sådan skriver Renata A på den svenske avis Aftonbladets Facebook i en af de foreløbig 463 kommentarer, der er skrevet om Marie-Louises døde hund. 

Han skulle dø for at andre kunne more sig
For Diesel - som hunden, der er en blanding af bordercollie og schæfer, hed - døde nemlig lørdag aften, mens naboerne i byen Østeråker knaldede farvel til 2016 med raketter, batterier og hvad man ellers har lov til at brænde af i nytåret. Marie-Louise fortæller til flere svenske medier, at Diesel altid har haft problemer med nytåret - bl.a. har den fået stress og hyperventileret - og i lørdags kunne hjertet så ikke klare mere.

- Jag er så vred og oprørt over, at han skulle dø, for at andre kunne more sig, siger Marie-Louise til Aftonbladet, der også har talt med en dyrlæge, der bekræfter at krudt-stress kan være dødsårsagen. Og på Facebook er der stor opbakning til nye fyrværkeri-regler:

10 minutters kommunalt knalderi
- Ja, forbyd fyrværkeri for privatpersoner og lad kommunen tage ansvaret for det.

- Såkan de fyre af mellem 23.55 og 00.05, for man behøver jo ikke skyde af til kvart i et - ligesom man heller ikke behøevr skyde af tidligere på aftenen.

- Så bliver der sikkert også færre personskader, skriver Rasmus M, mens Carl Johan mener, at der allerede er nok begrænsninger på krudt-affyring:

- At købe et dyr er et valg, ligesom det er et valg at købe en raket.

- Og hvorfor skal en persons valg bestemme over en andens, spørger Johan.

Men hvad tænker du? Hvem er mest værd - hundejerne, eller folk, der fyrer fyrværkeri af?

570 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere