Gang i boligmarkedet: Boliglån med nul procent i rente

Det skal være økonomisk overkommeligt for alle at købe hus i Syddanmark, siger bankdirektør, der vil låne 100 mio ud til nul procent i rente (det første år)

- Vi har brug for, at flere slår sig ned i vores område for at arbejde og leve et godt liv.

- Vi vil gerne give dem en hjælpende hånd, så de finder det attraktivt at bo her og er med til at skabe vækst og udvikling i vores område.

Det skal være økonomisk overkommeligt
Sådan siger Kurt Jensen, direktør i Frøs Sparekasse, der har hovedsæde i Røddig og filialer i de syd og sønderjyske byer Gram, Vejen, Ribe, Haderslev, Esbjerg, Kolding, Aabenraa, Sønderborg, Vejle og Fredericia til jv.dk om det tilbud om boliglån med en rente på nul procent det første år, de lancerer i dag.

 

- Vi har sat fuld fokus på bosætning og gode vilkår for alle, der går i boligtanker.

- Målet er at gøre det nemt, gennemskueligt og økonomisk overkommeligt for alle, der gerne vil ind på boligmarkedet i vores lokalområde, lyder det fra banken, der har 100 millioner kroner af til tiltaget.

Gætter på der kommer gebyrer på
Bankens regnestykke viser, at en boligkøber, der  låner 250.000 kroner vil spare op til 14.875 kroner det første år, men på jv.dk tror de to læsere, der foreløbig har kommenteret tilbuddet, ikke på, at det bliver så billigt igen:

- Gættet på der så er gebyrer på, skriver Jan K og det tror Benny N også:

- Ja og i rig overflod de låner ikke penge ud uden at få noget igen.
- Det er kun snak for galleriet.

For halvandet år siden foreslog Venstre-manden Carsten Abild, medlem af regionsrådet i Syddanmark og formand for foreningen Landsbyerne i Danmark at staten skulle garantere billige lån til huskøbere i udkantsDanmar. Det mente et pænt flertal af de 3061 læsere, der deltog i debatten, var en god ide.

Det er svært - for ikke at sige umuligt - at få lov til at låne penge af kreditforeningerne, når man vil købe hus i udkantsDanmark. Nu vil Venstre-mand have staten til at låne penge til udkantskøbere. nationen Udkants-tilbud: Lån 200.000 til 3 % af staten

Men hvad tror du? Kan et boliglån med nul procent i rente det første år få dig til at flytte til Syddanmark?

 

 

1 af 2 Screenshot fra Frøs Sparekasses hjemmeside.
2 af 2 
14 kommentarer
Vis kommentarer