Gennembrud i EU: Skal diskutere Løkke og Orbans asyl-planer

I arbejdspapirerne til næste uges EU-topmøde kan man læse om EU-asylcentre uden for EU. Det er det Lars Løkke talte om i sin grundlovstale og det Ungarns præsident Orban talte om for to år siden.

- Efter 3 års fordømmelse, afpresning og had-artikler, er EU og de andre nationale ledere endelig nået frem til det Victor Orban fornuftigt foreslog.

- I ventetiden har vi så set hundredevis af ofre for terror og sexovergreb og vi brugt milliarder af skattekroner.

Sådan skriver netdebattøren glasspix 1 på Politico.eu i en af de kommentarer artiklen om næste uges EU-topmøde - og dagsorden punktet om at oprette asylcentre udenfor Europa - har fået.

Se også: Løkke med opsigtsvækkende asyl-melding

 

 

De skal ikke til Europa
 Og glasspix er ikke den eneste, der glæder sig over EU-planerne, der ifølge Politico handler om at oprette centre i f.ex. Tunesien og Albanien, hvor asylprocessen kan foregå, så migranter kan sendes hjem og folk med beskyttelsesbehov, kan komme videre til Europa:

- Godt.

- Og når i så har sorteret folk i flygtninge og økonomiske migranter, så bør i sende flygtninge til sikre lande på deres kontinent.

- Det er sund fornuft, skriver Peter L. i sin kommentar og Johan W er nig:

- Disse centre vil blive migrant-magneter og en belastning for værtslandene, så det mest fair vil være at oprette centrene, men uden at give asyl i Europa.

- Så sikrer man at det kun er folk, der virkelig er i nød, der kommer, skriver Johann, men hvad tænker du? (du kan se hele dagsordenen til EU-topmødet her)

Se også: Merkel giver sig i centralt migrant-spørgsmål

94 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere