- Tidligere har vi registreret våbnet på hoveddelene.
- Nu skal vi også registrere de enkelte våbendele.
- Det er simpelthen et nyt lovkrav, som skal sikre en større sporbarhed på det enkelte våben, så vi har bedre styr på hver enkelt våbendel, der er ude i samfundet.
Tre måneders ventetid?
Sådan siger Sune Espersen, enhedschef ved Politiets Administrative Center, til TV Midtvest om de våbentilladelser, der ligger i en stor bunke og venter på at bliver sagsbehandlet. Og de utålmodige jægere, der gerne ville ud og øve sig med deres nye geværer, inden jagtåret skydes i gang 1. april. For selv om loven stiller nye krav, så har der været bøvl med det nye it-system i en grad, så sagsbehandlingstiden gik fra én til seks måneder:
- Fik min tilladelse i går efter at have købt riffel i december sidste år.
- Tænker, det må være træls at være våbenhandler med de betingelser, skriver Carsten G. således i en af 88 Facebook-kommentarer på tv-stationens profil.
Igen en ommer
Og ja, en våbenhandler fortæller faktisk, at sagsbehandlingstiderne, der aktuelt er tre måneder i snit, har betydet, at han har haft en nedgang i salget af rifler på 40 procent. Og at 'mange i branchen ... virkelig bløder':
- Hvorfor lod de ikke det gamle system køre, indtil det nye system virkede.
- Igen en ommer, skriver Karl M., mens Bo A. synes, de lokale politistationer kunne overtage tjansen:
Så vigtigt er det jo ikke
- En politiassistent på hver station kunne klare opgaven hurtigere end det datatyranni, vi bliver udsat for, skriver Bo, mens Iben P. er mere rolig:
- Det er jo ikke livsvigtigt som så meget andet, der er venteliste på p.t., skriver Iben, men hvad med dig?