'Gift i godbid': Teddy slugte Københavnsk hundehaders pølse og døde

Så skete det igen i området ved Sct Pauls kirke i Københavns midtby. En hund slugte en lækkerbisken, der var proppet med gift. Denne gang døde hunden, en 10 måneder gammel beagle

- Det hele er så uforståeligt. Så meningsløst og dybt ulykkeligt, at han ikke er her mere.

- Hvorfor skulle Teddy dø? Hvorfor skulle han forgiftes? Hvem finder dog på sådan noget?

- Det er menneskeskabt ondskab af værste skuffe.

Hvis nogen har et hundeproblem så tal med os
- Og hvis det, der er sket med Teddy, skyldes at nogen har et problem med vores hunde på den offentlige plads, så kom dog til os hundeejere, og tal med os om det.

- Så kan vi i fællesskab finde en løsning.

Sådan skriver Malene, ejer af nu afdøde Teddy, der i mandags blev revet væk fra sine ejere på grusomste vis. På sin gåtur sidste torsdag i området ved Skt. Pauls Plads i København K, hvor han boede med sin familie, Malene og Jesper, blev han forgiftet - formentlig af rottegift. Og efter at have kæmpet bravt for sit liv i over tre dage på dyrehospitalet, kunne den lille krop ikke mere. Og det synes Malene ikke den havde fortjent:

Pølsestykker med gift er da forfærdeligt
- At lægge pølsestykker ud med rottegift i er da en umenneskelig og helt igennem forfærdelig måde at tackle situationen på.

- Sygt at nogen smider gift, hvor både snuder og små børn kan få fat i det.

- Det her havde Teddy på ingen måde fortjent. Det her har ingen hunde fortjent.

- Og det er derfor, det er så vigtigt for mig at fortælle Teddys historie og komme ud med mit opråb til så mange mennesker som muligt, lyder det fra Teddys 'mor', Malene, der godt ved, at hendes opråb ikke kan kalde Teddy tilbage til livet.

Andre hunde skal ikke lade livet
Men forhåbentligt kan det skabe en fornøden opmærksomhed og åbne op for en dialog, der kan forhindre, at andre hunde må lade livet på samme modbydelige, pinefulde og meningsløse måde.

Sidste år blev endnu en hund i nabolaget forgiftet. Hunden overlevede med nød og næppe, men den nu treårige hund skal have medicin resten af sit liv.

Hvad tænker du, og har du et bud på, hvordan man kan forhindre ekstreme hundehadere i at lægge gift ud?

Facebook-gruppen Beagler i Danmark har sagen skabt stor debat. Og Pernille skriver i et indlæg, at det altså ikke kun er rottegift, der skaber problemer for hundeejere:

- Jeg synes det er tid til, at vi i det mindste prøver... prøver, at få folk til at forstå, hvad de gør, når de smider/ lægger ting på gaden... bevidst eller ubevidst.

- I dag har vi været vidne til det absolut værste. Rottegift og en dejlig hund, der måtte give op

Hash/stiffer, chokolade og madrester
- På tide vi alle deler og gør opmærksom på, hvad efterladenskaber og gifte af den ene eller anden art kan forårsage af ulykke, når vores firbenede venner (eller børn for den sags skyld) fristes af det der ligger frit fremme.... rottegift, hash/ stoffer, chokolade i større mængder, fordærvede madrester osv. KOM NU...!

- Det kan ikke være så svært at rydde op! Og ikke mindst... så kan det vel ikke være svært at tænke så langt, at gift placerer man ikke, hvor alle og enhver kan risikere at få små snuder eller fingre i det- hunde som børn!!!!, skriver Pernille.

 

1 af 2 
2 af 2 
334 kommentarer
Vis kommentarer