Glade bikere: Derfor var MC-turen til Bakkens åbning en kæmpe-fiasko

Rygmærker er kun velkomne på åbning/luknings-dagen, og derfor boykottede 100 MC-klubber, den normalt meget populære tur fra Nørrebro til Bakken, skriver MC-præsident Thømming i et brev til nationen!

I 2007 deltog flere end 10.000 motorcyklister i turen fra Nørrebro Station til Klampenborg. I år var der cirka 2000. Arkivfoto: Jens Dresling
I 2007 deltog flere end 10.000 motorcyklister i turen fra Nørrebro Station til Klampenborg. I år var der cirka 2000. Arkivfoto: Jens Dresling
Følg nationen!

- Igen i år boycottede mere end 100 MC-klubber åbningen af Bakken i protest imod, at rygmærker kun er velkomne på åbning/luknings-dagen.

- Resten af året er deres officielle politik, at man opfordrer til at lade vesten blive hjemme, men i virkeligheden er vagterne instrueret i at bortvise alle med rygmærker på.

Havde to mand på Nørrebro - de så max 5 MC-klubber
Sådan indleder Thømming, der er talsmand for Payback Danmark (tidligere Bikers Against Discrimination) et brev til nationen! om den boykot af den normalt så populære forårstur i anledning af Bakkens åbning, de havde opfordret til i år. I Ekstra Bladets billedarkiv kan man læse, at der har været op mod 10.000 motorcykler tidligere år, men Thømming glæder sig over, at turen i år var en kæmpefiasko, målt på antallet af deltagere:

Vi kan konstatere at boycotten virker
- Vi havde to mand inde og kigge på Nørrebrogade og det kan tælles på én hånd, de MC klubber der deltog.

- Det samlede antal anslår vi til at ligge langt under det antal som plejer at deltage, så vi kan konstatere at debatten og boycottet har stor virkning.

- Normalt er der minimum 5000 cykler, nogle år har der været op mod 8000 cykler, i år vil vi anslå der var 2500, måske mindre, skriver Thømming, og det tal har nationen! bedt Nordsjællands Politi om at bekræfte. Og faktisk er politiets vurdering ENDNU lavere end Thømmings:

Politiets vurdering: 2000 MC'ere på Strandvejen
- Jeg fandt frem til en kollega, som har været med ude på Strandvejen.

- Hans vurdering er, at der har været omkring 2000 MC’ere, skriver pressekonsulenten fra politiet.

Men hvad tænker du om de veste-bærende bikeres boykot?

Rygmærker fortsat uønskede på Bakken - 'Truer' med ballonaktion

nationen! har bedt Bakken om en kommentar til boycotten og brevet, og den lyder således:

- MC'ernes tradition med årligt at besøge Bakken, når vi åbner og lukker, er en fra MC'erne selvbestaltet event, som vi på Bakken hilser velkommen, men ikke har indflydelse på.

- Vi henstiller til, at MC'ere, der evt. besøger Bakken på dage i løbet af sæsonen ud over åbningsdagen og lukkedagen, kommer som gæster i forlystelsesparken uden synlige rygmærker.

Forstår du godt at fredelige MC'ere, der godt kan lide at gå med vest med navn på, er vrede på Bakken?

Her kan du se et par billeder fra fredagens tur:

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+