Annonce:
Annonce:

Glædede sig så meget: Men folk svarede ikke på min invitation

SU betyder kun én ting for unge mennesker - penge fra staten. Camilla B på 25 har nemlig prøvet at skrive SU på en invitation - det var der nogen, der ikke fattede

Annonce:
Følg nationen!

- Det er ved at være ret udbredt i min generation (20'erne), at man i den grad 'begivenheds-shopper'.

- For det første er folk dårlige til at svare på en invitation, og hvis folk så vælger at sige ja til en begivenhed, er det tvivlsomt, hvorvidt de kommer.

Kommer måske
Sådan indleder Camilla B et debatindlæg til Ekstra Bladet om god opdragelse i hendes generation. For selv om Camilla havde brugt tid og frimærke penge på at sende invitationer til 17 venner, måtte hun følge op på flere af dem - og nogen af dem, der havde sagt de kom, kom slet ikke. Hendes brev fortsætter derfor således:

- Jeg er begyndt at acceptere eller i hvert fald vænne mig til, at det er denne laissez-faire holdning til invitationer, som er den overvejende på de sociale medier.

Annonce:

Så vi gjorde det på den gammeldags måde
- Der bliver ligefrem lagt op til, at man ikke behøves at melde klart ud på en invitation på Facebook, når der udover svarmulighederne 'deltager' og 'deltager ikke' også er svar-muligheden 'måske'.

- At give en klar tilbagemelding på en invitation og forpligte sig til det svar, hører snart kun Maude Varnæs' tid til.

- Det er så nemt at skyde skylden på digitaliseringen og Facebook, så jeg troede faktisk, at man kunne få modbevist denne tendens, hvis man selv gjorde en lille indsats for at opretholde etiketten.

- Min mor og jeg har lige holdt et brag af en fest i anledning af mine 25 år og hendes 60 år.

Forskellige tekster, frimærker og kuverter
- Vi blandede familie og venner og bød på en hyggeligt kro-fest med tre retter, fri bar og levende musik.

- De skriftlige invitationer blev sendt ud halvanden måned før festen, og svarfristen var cirka en måned. Men selv i dette tilfælde, var der ikke respekt for hverken værten eller svarfristen.

Annonce:

- Vi brugte tid på at lave invitationerne, vi fik skrevet forskellige tekst alt afhængig af om invitationen var til mine venner, min mors venner eller vores familie, og vi fik frankeret og postet cirka 42 breve.

Men seks af de 17 kunne ikke finde ud af det
- Vi glædede os så meget! Der var ingen problemer hverken med min mors venner eller vores familie, men ud af de 17 unge mennesker, jeg havde inviteret, måtte jeg selv opsøge tre af dem for at få en tilbagemelding, og yderligere tre meldte alligevel afbud ugen op til.

- Hvor svært kan det være?

- Jeg tror egentlig ikke at det er fordi at min generation ikke kan læse en dato eller finde ud af at give et svar. De er bare så pokkers bange for at gå glip af noget, og bruge deres tid på noget, som de egentlig ikke gider.

- Også selvom det kunne gøre et andet menneske glad.

Er det så farligt at forpligte sig til en fest?
- Det er så farligt at forpligte sig til noget, når der er så mange muligheder.

Annonce:

- Men når nu det er så svært at melde ud, så synes jeg i det mindste, at der burde være en sammenhæng mellem den tid og energi værten lægger i invitationen og festen, og den respons gæsten giver, slutter Camilla.

Men hvad med dig? Svarer du på invitationer? Og kan du finde på at melde afbud, hvis der dukker noget andet op?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: