Glem Thalidomid: Psykofarmaka er vor tids største medicinske skandale

nationens! Elsebeth H synes det er forkert, når Thalidomid bliver omtalt som den største medicinske skandale i vor tid. For under overfladen ligger en endnu større skandale og venter på at bryde frem. Nemlig skandalen om psykofarmaka

Du skal da ha en pille. Tegning: Bente Stenfalk
Du skal da ha en pille. Tegning: Bente Stenfalk

- Ofrene for Thalidomid er kommet langt i deres kamp for retfærdighed. Senest den 24.1 har to repræsentanter været på Christiansborg for at fremlægge deres sag for politikerne i håb om anerkendelse og kompensation for ødelagte liv.

- Og selvfølgelig bør de have begge dele.

Se også: Dansk retssag på vej i vor tids største lægemiddelskandale

- For staten har et ansvar. Staten vidste, at midlet var farligt, men undlod at skride ind.

- Det samme burde gøre sig gældende med hensyn til psykofarmaka.

Se også: Derfor kan systemet godt lide at du er psykisk syg

Gift i den synaptiske kløft
Sådan indleder nationens! Elsebeth H et indlæg om medicin og bivirkninger - og statens ansvar. Det er ikke første gang at Elsebeth skriver til nationen! om de problemer hun mener at hun - og andre - er løbet ind i fordi de har fået ordineret psykofarmaka, men 

Se også: 36.000 falske diagnoser og psykiatriens licens til at dræbe

- I 1997 fandt en gruppe biokemikere ved universitetet i Oklahoma ud af, at der er stor risiko for, at psykofarmaka forgifter hjernen i den synaptiske kløft, hvis midlerne enten anvendes forkert eller overdoseres.

(reference: M.Z. Wrona, Z. Yang, F. Zhang and D.Dryhurst, ”Potential New Insights into the Molecular Mechanisms of Methamphetamine-Induced Neurodegeneration”, 1997).

- Den synaptiske kløft er et lille væskefyldt mellemrum mellem hjernens neuroner, som signalstofferne skal springe over, når de sender til hinanden. Det er vigtigt, der ikke kommer for mange signalstoffer i væsken, da de i så fald iltes og forvandles til gift.

Forgiftede mennesker opfører sig som en psykisk syg
- Det ligger i sagens natur, at et menneske med forgiftet hjerne ikke opfører sig særligt rationelt, og som tommelfingerregel anses personen derfor af lægerne som psykisk syg, hvorved der gives endnu mere psykofarmaka.

- Giften går derefter løs på neuronerne, som bliver ætset væk, hvorved første skridt til permanente hjerneskader er taget. Hvis personen overlever. Derudover breder giften sig til hjernens ventrikler og dermed også til knoglemarven, hvorved hele kroppen forgiftes.

Folk skal vide at der er farligt
- En amerikansk psykofarmakolog professor Ronald D. Pies blev så forfærdet over undersøgelsen, at han i januar 1998 offentliggjorde en artikel i Psychiatric Times, idet han advokerede for, at folk skulle have at vide, hvad de risikerede at udsætte sig selv for.

(Reference: Psychiatric Times, januar 1998, side 20 -22 og side 735 – 51).

- Artiklen blev diskuteret ved en konference for psykiatere på Harvard i 1998, hvor psykiaterne enedes om, at folk ikke skulle have det at vide.

- Men psykiaterne vidste det. Og sundhedsmyndighederne vidste det.

Og vi har vidst det i 20 år
- I år har sundhedspersonale altså i 20 år vidst, at mennesker bliver forgiftet og mange er døde, mens de overlevende må leve med ødelagte hjerner og kroppe, hvorved mange har mistet deres job, mens studerende har måttet opgive deres studier.

- Set i lyset af, at staten har vidst dette i 20 år uden at skride ind, er vi flere der nu vil forsøge at drage staten til ansvar for skandalen, skriver Elsebeth, der gerne vil høre, om du kender til nogen, der har dårlige erfaringer med psykofarmaka.

Se også: Vrede lykkepillespisere indtager Folketinget

31 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere