Glistrup havde ret: man bestemmer selv hvad man betaler i skat

Debatten om skattely raser på nationen!, der ikke kan forstå, at politikerne ikke gør noget at få velhavere og store firmaer til at at betale skat i Danmark

Gllistrup viste, at man selv kan bestemme sig skatteprocent. Foto: Jyllandsposten/Ole Lind
Gllistrup viste, at man selv kan bestemme sig skatteprocent. Foto: Jyllandsposten/Ole Lind

- Problemet har været der i et halv århundrede, og fortsætte også det næste halve århundrede.

- Glistrup var endda så flink at fortælle Anker Jørgensen, at kapitalen selv bestemmer skatteprocenten.

Staten og verden kan ikke bestemme kapitalens skat
Sådan skriver nationens! Jesper J i en af hundredevis af kommentarer den tilsyneladende systematiske skatteunddragelse Nordeas velhavende kunder har foretaget via anonyme selskaber oprettet af Panama-selskabet Mossack Fonseca.
Foto: Colourbox Samfund Dokumenter: Nordea står bag skattelyselskaber

Jespers kommentar - som tager udgangspunkt i at Mogens Glistrup I en tv-udsendelse i 1971 lovpriste skatteunddragelse, og kort tid efter oplyste at han havde en trækprocent på nul -fortsætter:

- Nu står vi så 40 år efter Glistrup, og det er vel bare at konstaterer, at Glistrup stadig har ret.

- Staten kan ikke bestemme kapitalens skattebetaling...verden kan ikke bestemme kapitalens skattebetaling.

Så arbejderne betaler skatten
- Så derfor betaler blå Bjarne skatten, hvilket var det Glistrup ville påvise, skriver Jesper, der ikke har meget fidus til at danske politikere kan gøre noget for at stoppe firmaer eller rige folk, der vil slippe billigt i skat.

- NATIONALISER BANKERNE SÅ ER VI FRI FOR BANKKRISER BANKPAKKER OG SKATTESNYD DEN VEJ, lyder løsningen fra Jan J og Peter P foreslår lange lange fængselstraffe til de folk, der har været involveret i Panama-konstruktionen:

Skatteunddragelse er værre end terror
- Smid de daværende chefer, de medarbejdere som ordnede disse aftaler, og de rigmænd der gjorde brug af dem i fængsel i 20-30 år, til skræk og advarsel for andre der også tænker på at underminere vores samfund ved at begå økonomisk kriminalitet i den her skala.

- Der er ikke noget at sige til at den generelle befolkning miser tillid til vores samfund. Dette er på sigt jo langt værre end terror, for vores samfund, skriver Peter, men hvad mener du?

Gør politikerne nok for at sikre, at velhavende mennesker og store firmaer, betaler deres skat i Danmark? Og kunne du forestille dig at oprette et selskab i et andet land, for at spare i skat?

 

 

142 kommentarer
Vis kommentarer