God idé med flygtningebyer i Grønland: Så kan vi også være her

De store partier kunne godt tænke sig at bygge nogle særlige byer til flygtninge - nationen! synes det er en god ide, men har ideer til placering og vilkår

- God idé med flygtningelandsbyer - så kan vi andre også være her...

- Flygtningebyer på Nord Grønland - ja tak.

Sådan skriver nationens ! og Kim F i to af de 286 kommentarer forslaget om at bygge særlige byer til de mange flygtninge, der er kommet til Danmark, har fået.

Se også: S og V i bitter ordkrig om flygtningelandsbyer

Vores egne kommer bagerst i boligkøen
Og rigtig mange er som Kim enige med politikerne i, at særlige byer vil give kommuner, der lige nu kæmper for at skaffe boliger til flygtninge luft.

- Jeg synes det er et fantastisk forslag .......

- Vi kan ikke blive ved med at se på, at vores egne kommer bagerst i boligkøen, for at kommunerne skal skabe boliger til de fremmede.

Se også: Ond stemning i Næstved: Flygtninge vil beholde eneværelser

Og vores børn undervises i overfyldte klasser
- Vi kan ikke vedblive med at vores børn skal undervises i overfyldte klasser for at kommunerne skubber fremmede ind -

- På samme måde vores øvrige institutioner, så hellere små landsbyer med tilknyttet undervisningsformer osv, skriver nationens! og fortsætter argumentationen således:

- Alle ankomne i 2015 skal sendes hjem igen, men i lejre med dem nu. De laver mad og gør rent, dyrker jorden, underviser deres egne børn på arabisk og stille og roligt sendes de hjem igen.

Og vi skal beordre dem i seng klokken 23
- Det vil billiggøre opholdet utroligt. Især når vi ikke skal lære de muslimske mænd at opføre sig ordentligt, men blot kan lukke lejrens døre og beordre dem i seng kl. 23.

- Husk, at 70% af de ankomne er løsgående mænd.

- Der er ikke jobs at få, og de der er skal ikke gå til nyankomne ikke-integrerbare muslimer, skriver Karen T, men hvad mener du?

Se også: Ingen pleje-plads til 96-årig: Men flygtninge får ældreboliger

Er det en god ide at indkvartere flygtninge i særlige flygtningebyer?

Afstemningen nedenfor - som foreløbig 1502 læsere har deltaget i - viser et klart flertal for ideen, men nationens! M synes byerne skal ligge i Afrika eller Tyrkiet:

- Statsdrevne flygtninge byer i nærområder, er billigst og bedst. Så kan vi sende de dyre immigranter hjem til områder de kender, mentalitet, sprog, klima.

Det ender med mere social uro
- Vi skal samtidig ikke brødføde fidusflygtninge, der skal vi handle meget hurtigere...

- Hvis 60 % er fidus fake immigranter koster det milliarder hvis vi ikke reagerer hurtigt, skriver Mads og synes bare ideen om flygtningelandsbyer i det hele taget er elendig:

- Der kommer kun mere social uro ud af dette, og mere vold og gramseri i nattelivet i de byer som ligger i nærheden, det er bedre at sprede dem ud i hele landet..., skriver KasperX.

Hvor skal flygtningebyerne ligge? Og skal flygtningene have lov til at arbejde?

nationens! Kaj P synes at flygtninge skal have lov til at arbejde i de brancher, som i forvejen er storforbrugere af udenlandsk arbejdskraft.  

- Det kan være jordbærplukkere, salatskærere, landbrugsmedhjælpere osv.

- Og hvis de så kan tjene penge og betale skat, så kan de gøre sig fortjent til en opholdstilladelse.

- Den tilladelse skal så også være afhængig af om de kan tale dansk - og de skal selv betale for danskundervisning, lyder det fra Kaj.

125 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere