Godt år: Kommune vil tjene 8 mio på P-bøder - endte med at få 25 mio

Der er mange, der kalder politiets fartkontroller for 'pengemaskiner'. Men P-pladserne skæpper også godt i kommunekassen i f.ex. Aarhus

En bøde til,. Bilisten havde ikke korrekt handicapskilt.
En bøde til,. Bilisten havde ikke korrekt handicapskilt.

- Der er masser af muligheder for at lave flere p-pladser i Århus og på Frederiksbjerg i særdeleshed.

- Udover skråparkeringer, så er der mange steder, hvor man sagtens kunne holde tættere på et vejkryds uden at det ville give problemer.

Folk drukner i p-bøder
Sådan skriver Jakob S i en kommentar på Aarhus Stiftstidendes Facebook om den eksplosion i antallet af P-bøder, byen har oplevet fra 2015 til 2016.   

- Man kan virkelig undre sig over, at der ingenting sker, og at flertallet i byrådet bare står og ser til mens folk drukner i p-bøder, fortsætter Jakob, der ikke er den eneste, der klager over parkeringsforholdene i Danmarks næststørste by:

- Vi skal have lavet flere parkeringshuse. Det er jo klart, at tallet er vokset med 41%, når man aldrig kan finde en plads.

Vi har ansat flere kontrollører
- Byen spekulerer i parkeringsbøder, skriver Rene R og i et interview med mx.dk bekræfter teknik- og miljørådmand Kristian Würtz, at kommunen regner med indtægter fra P-bøder:

-  Vi har ansat flere kontrollører. Det handler både om sikkerhed og fremkommelighed.

- Der ligger et budgetkrav om, at vi skal have flere indtægter ind på det her område.

- Så det stiger løbende fra 3 millioner netto i 2015 til 8 millioner netto i 2019, siger rådmanden til mx.dk.

Aarhus Kommune udskrev 49.531 p-bøder i 2016. 35.156 bøder i 2015. Til sammenligning udskrev byens P-kontrollører 'kun' 24.165 bøder i 2010.

Hvad mener du? Bliver der skrevet for mange eller for få P-bøder ud, der hvor du bor?

Rune K - som åbenbart selv bor i Aarhus - brokker sig ikke over de mange p-bøder - tværtimod ville han gerne have flere kontrollører i gang:

- Når man bor i midtbyen som jeg gør, er det mildest talt træls at se hvordan folk parkerer på må og få, fordi de er for nærige til at slippe en 10'er i timen for at bilen må holde i et af byens mange P-Huse.

- Det handler udelukkende om bilisternes egen dovenskab og nærighed, skriver Rune på Facebook.

 

 

 

74 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere