Gør-det-selv-asyl: Sverige er løbet tør for flygtningeboliger

Den seneste uge er der kommet næsten 10.000 nye asylansøgere flygtninge

De seneste 7 dage har mere end 9000 personer søgt asyl i Sverige, og nu er der ikke flere senge. Foto: Kenneth Meyer
De seneste 7 dage har mere end 9000 personer søgt asyl i Sverige, og nu er der ikke flere senge. Foto: Kenneth Meyer

- Vi er nu gået ind i en fase, hvor Migrations­verket ikke kan tilbyde tag over hovedet til alle.

- Pladserne rækker ikke.

Sådan siger operativ chef  Mikael Ribbenvik fra Migrationsverket - Sveriges svar på Udlændingestyrelsen - i en pressemeddelelse i dag.

Det sydsvenske politi får nu forstærkning fra andre dele af landet, så de kan kontrollere grænsen folk, der passerer den dansk/svenske grænse. Foto: JP nationen Sverige sender 100 ekstra betjente til grænsen: Tjekker alle

Den seneste uge er der kommet mere end 9000 asylansøgere til landet, og selv om Migrationsverket stadig har opgaven med at finde bolig til asylansøgere, magter man ikke opgaven:

Vi registrer men kan ikke tilbyde bolig
- I dag er vi - for første gang - nået til et punkt, hvor vi registrerer folk, uden at kunne tilbyde dem en bolig, lyder det videre i pressemeddelsen, hvor man også kan læse, at der vil blive arbejdet intensivt på, at finde  mere plads i eksisterende asylcentre, finde nye centre og tage kommunale evakueringspladser i brug.

Vi har advaret i længere tid
- Det vi har advaret om i længere tid, er nu sket, siger den operativa chef Mikael Ribbenvik, der lover, at de familier med børn står i første række, hvis der bliver ledige boliger, mens enlige mænd må vente længere, men hvad siger du?

Skal Danmark sende telte til Sverige?