Gør grin med studenter uden vogn: 600 klasser mangler kørsel

Årets studenterkørsel er ved at udvikle sig til en komisk tragedie. På grund af skrappe regler mangler 600 klasser studentervogn, siger en vognmand

Tegning: Mikael Nielsen, Saxoart.dk
Tegning: Mikael Nielsen, Saxoart.dk
Følg nationen!

- Jeg blev spurgt af nogle gymnasieelever fra Næstved, om jeg havde nogle kontakter til medierne.

- Men det er jo ikke kun Næstved, men hele landet, det går ud over, og så gik min tegner fantasi i gang.

Sådan siger tegner Mikael Nielsen, Saxoart.dk, der selv kørte i en roevogn, da han blev student på Lolland, og synes de regler, der lige nu ser ud til at spænde ben for 600 gymnasieklassers studenterkørsel er at 'skyde gråspurve med kanoner'.

3.g'ere i sorg: Studenterkørslen d. 25. juni aflyst

Håber politikerne ser min tegning
- Så nu håber jeg, at min tegning kan være med til at få politikerne til at indse, at de er på vej den helt forkerte vej, og at de kan få mange nye stemmer til Folketingsvalget, hvis de tænker sig om, fortsætter tegneren, hvis tegning er blevet brugt til et blogindlæg fra vognmand Bengt Duus Svensson, der fortæller, at der lige nu  mangler over 100 studentervogne på Sjælland og over 200 studentervogne på Fyn og Jylland. Da vognene kører mere end 1 tur - nogle kan nå fire ture - betyder det ifølge Bengtm at 600 klasser står uden kørsel:

- Jeg har den sidste uge haft henvendelser fra 5-10 studenter om dagen på mine sites Festlastbiler.dk og Cabrioletbus.dk.

Der er ingen vogne
- Der er ingen vogne og disse studenter er helt ude af den. Det er så synd for dem. De har glædet sig så meget til den tur, fortæller Bengt, der følger situationen tæt.

- En anden konsekvens af mangelen på studentervogne er hastigt stigende priser. Tidligere kostede den mest populære dag i 2016 fredage den 24/4 i omegnen af 25.000 - 26.000 kr.

- En har haft et opkald fra en klasse i Greve der skal køre denne dato i 2016. De har fået priser fra 5 vognmænd og priserne spænder fra 37.000 til 42.000.

Og flere vognmænd har sat deres vogne til salg

- Det er Justitsministeren og Rigspolitiet som bærer ansvaret for at studenterne nu skal betale ublu priser for deres studentervogn fordi de har strammet reglerne!

- En anden konsekvens. Flere store udbydere af studenterkørsel gider ikke dette mere og sælger nu sine studentervogne. De kommer at blive solgt til udlandet - typisk til Afrika.

- Det er sørgeligt, skriver Bengt, der håber på, at politikerne - især justitsministeren - griber ind med en dispenationsordning, så veteranlastbilerne, der kører studenterkørsel i en uge i juni måned.

Hvad mener du? Er det synd for studenterne, og synes du politikerne skal gøre noget?

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind