Gorbatjov om Krim: Nu er 60 år gammel Sovjetfejl rettet

Mikhail Gorbatjov, leder i Sovjetunionen fra 1985 til 1991, glæder sig over, at folket på Krim har stemt sig hjem til Rusland

Mikhail Gorbatjov er normalt kritisk over for Putin, men Krim er russisk, og det var en fejl, at give Krim til Ukraine tilbage i 1954, siger han i dag. (Foto: AP)
Mikhail Gorbatjov er normalt kritisk over for Putin, men Krim er russisk, og det var en fejl, at give Krim til Ukraine tilbage i 1954, siger han i dag. (Foto: AP)

Han gik ind for glasnost og perestrojka (åbenhed og omstrukturering) og han besøgte almindelige russere i deres hjem og på deres arbejdspladser.

Og nu melder den folkekære Mikhail Gorbatjov sig ind i Krim-debatten med en hård kritik af EU og en ros til de borgere, der i går stemte Krim 'hjem' til Rusland:

Ukraine opruster: Indkalder 40.000 soldater

- Krim blev indlemmet i Ukraine (i 1954 red.) i henhold til sovjetisk lov, dvs. i overensstemmelse med partiets vilje, ikke folkets.

- Og nu har folket selv bestemt at rette den fejl.

Sådan siger den tidligere sovjetleder til den ellers Putin-kritiske avis Novaja Gazeta ifølge jp.dk, og Gorba langer også ud efter EU, der ikke vil anerkende resultatet af folkeafstemningen og derfor har indført sanktioner over for foreløbig 11 russere:

USA rammer 11 russere og ukrainere med sanktioner

Ingen grund til sanktioner

- Der skal være en meget alvorlig grund til at indføre sanktioner, og de skal have opbakning fra FN.

- Befolkningens tilkendegivelse på Krim og halvøens mulige optagelse i Den Russiske Føderation som en region er ikke tilstrækkeligt grundlag herfor, fastslår Gorbatjov i JyllandsPostens oversættelse, men hvad mener du?

Er du enig med Gorbatjov - eller med EU?