Græd da lille pige i Fakta sagde: Hvorfor er han så tyk, mor?

'Hvorfor er manden så tyk, mor' og 'Gud, du har vel nok slanket dig'. Tim skriver her hvordan han ændrede sit liv og sin krop.

Hør Tim fortælle sin historie

- Da jeg var helt ung, fandt jeg mig hurtigt ude af min aldersgruppe, og fandt i stedet ro væk fra sports aktiviteter, og i stedet foran min nye interesse, nemlig computeren.

- Jeg har altid været god i skolen, fået middelmådige karakterer i dansk, og relativt gode karakterer i både matematik, engelsk, og fysik.

Har altid haft et tæt forhold til min computer
- Den faktuelle verden har altid tiltrukket mig, og jeg har altid stræbet efter at finde svar baseret på fakta.

- Jeg har derfor altid haft et tæt tilhold til min computer, og i meget mindre omfang mine omgivelser.

Og da jeg flyttede hjemmefra blev det endnu tættere
- Dette resulterede så i, at jeg langsomt - fra jeg blev 13-15 år gammel - brugte mere tid indendørs end udendørs, og da jeg endelig rykkede videre og startede på min uddannelse, flyttede jeg samtidigt hjemmefra, og var ikke længere begrænset, af hvad der foregik i hjemmet.

Sådan indleder Tim historien om et liv, der stille og roligt udviklede sig til en omgang stillesiddende madmisbrug, hvor aftenmenuen blev bragt fra pizzariaet: 2 styks og en 1½ liters cola. Tim har skrevet til Ekstra Bladet, fordi han gerne vil vise, at det kan lade sig gøre at ændre sit liv - også selv om man har rundet de 166 kilo. Tims brev fortsætter derfor således:

- Da jeg flyttede hjemmefra skulle jeg i stor grad selv stå for min forplejning, og indkøb.

- Og ja, igennem mere end 15 år har jeg ikke spist sundt. Jeg har stillet min sult med det billigste, og nemmeste mad jeg kunne finde, uanset hvad der var i det.

Salat er bare ikke særlig nemt at lave
- Jeg har aldrig været i mod at indtage sund mad, salat og alle de andre ting, jeg nyder i dag, men det har altid været nemmere, at lave en fryse pizza end at skulle stå og snitte grøntsager, salat og alle de andre ting, der skal i for at få en salat til bare at mætte nogenlunde.

- Jeg startede altså på min uddannelse, og fik hurtigt en elevløn, der gav mig plads nok til at kunne få både bil, lejlighed og alt den form for junkfood jeg kunne finde.

- Det tog fart, det gik rigtigt hurtigt, jeg har ikke de korrekte tal, men jeg nærmest eksploderede i vægt fra jeg fyldte 18 år.

- Og jo mere og mere jeg spiste, jo mere og mere krævede kroppen.

Det er pizzabudet med 2 pizzaer og 1½ liter cola
- Jeg stod til sidst i en situation som 30årig, hvor jeg til aftensmad indtog 2 pizzaer, og 1½ liter cola.

- Eller hvis jeg selv ville lave mad, så røg der en hel gryde spaghetti (500gram kød, dolmio glas, og pasta til)

- Min sult var ikke længere en sult, men snarer en afhængighed af mad.

- Jeg spiste morgenmad, kæmpe frokost, chips slik og chokolade, is og sluttede aften med min yndlings menu fra det lokale pizzaria, 2 pizza + 1½ liter cola til 129kr.

- Selvom jeg havde bil og sagtens selv kunne hente det, valgte min hjerne endda at det var bedre, at jeg fik det leveret til døren, så jeg kunne spille computer indtil det ankom.

Engang ringede pizzamanden på - uden at jeg havde bestilt
- Det var så slemt, at jeg en enkelt gang fik pizzamanden på besøg på min adresse.

- Han troede jeg havde bestilt mad, og var af ren vane gået op til min dør for at aflevere det, kun for at realisere at ordren var til en anden husstand i området.

- Da han set adressen 'Ingefærhaven', valgte han at gå ud fra at den var til mig.

- Jeg kan egentligt ikke bebrejde ham, jeg bestilte fra deres pizzeria 4-6 gange om ugen, og vi mennesker kan jo nogen gange vende os for meget til rutine opgaver.

Indgangsvinkel til min kur
- Jeg har forsøgt mange gange at tabe mig, men altid mødt den samme uigennemtrængelige mur: Det er hårdt arbejde at tabe sig.

- Jeg vidste godt, jeg ikke ville ramme en alder af 50, hvis jeg forsatte som jeg gjorde, men alle de forskellige kure der er derude, som HFLC, Palæo osv. lød ganske fine, men arbejdet i at lave et sundt palæo brød og skulle ud i alle mulige special forretninger for at købe ind til det, skræmte mig.

- En dag sidder jeg så foran min computer og ser min yndlingsstreamer på twitch,Draskyl'.

- Han sad og snakkede med en af sine venner om alt muligt som han nu plejer, i dag var emnet ernæring.

- De rørte kort på forskellige emner, og gik her efter ind i at snakke om at leve på nutritionspulver.

- En pulver løsning, der indeholder alle vitaminer og mineraler man skal bruge, samtidigt med at levere et relativt stort kalorie underskud.

Så en dag i Fakta er der en lille uskyldig pige
- Jeg havde på daværende tidspunkt ingen viden om, hvad kalorier betød for min krop, og vitaminer og mineraler var noget man tog som lille, når man fik sin multitabs.

- Jeg tænker ikke yderligere over samtalen indtil et par dage senere, da jeg kom ud for en både kedelig, og meget belysende oplevelse.

- Jeg står i køen klar til at betale for min junkfood i Fakta, da en lille pige i en alder af 3-5 år kommer hen til mig for at nærstudere mig.

- Hun vender sig herefter om og spørger højlydt ud i Fakta'en - hvor det denne dag og på dette tidspunkt ihvertfald ikke kun tog 5 minutter at handle - 'Mor hvorfor er den mand så tyk?'.

- Jeg bliver flov, og får ondt af moren, da jeg tydeligt kan se, at hun er meget ubekvem med situationen.

Har ellers hørt alt, men jeg gik hjem og tudede
- Jeg vælger at gå fra mine varer som ligger på båndet, og sætter mig ud i min bil, skruer helt op for musikken og nærmest laver hjulspin væk fra stedet.

- Jeg går hjem og tuder i ca. 1½ time.

- Ikke så meget fordi jeg var ked af episoden, men langt mere fordi jeg ikke havde et godt svar på pigens spørgsmål.

- I alle de år jeg har været overvægtig, tror jeg at jeg har hørt alle variationer af tilsvininger omkring fede mennesker, men at få et spørgsmål fra en fra en så uskyldig kilde, gjorde ondt.

Alt ramte jorden på en gang
- Jeg gik ud og kiggede mig selv i spejlet, og kiggede på billeder af dengang jeg både gik til karate, fodbold og cyklede.

- Jeg blev målløs over, hvordan jeg kunne lade det gå så vidt.

- Jeg havde mørkerøde strækmærker og blå strækmærker hele vejen rundt om kroppen.

 

- Jeg var et halvt år forinden blevet fyret, for ikke at kunne varetage mit arbejde i et større teleselskab. Da var jeg netop blevet udskrevet fra hospitalet efter et slemt astma angreb.

- Jeg valgte at kigge de forskellige diæter igennem, og faldt over NUPO, som egentlig aldrig havde tiltalt mig.

- Jeg huskede min oplevelse på 'Draskyl’s' Stream et par dage inden, og købte en start pakke. Det var i september.

Starten af kuren
- Jeg smed alt mad ud jeg havde i huset, slukkede mit køleskab og fryser, da jeg ikke længere havde brug for dem.

- Min badevægt sagde error da jeg stillede mig op på den for at veje mig, men det var ikke noget problem, jeg fokuserede på mit pulver.

- Til at starte med gik det hurtigt.

- Når man er så stor som jeg var, har man en kæmpe forbrænding og jeg smed lynhurtigt de første 10-15 kg så jeg igen kunne veje mig på min 160KG MAX vægt.

- Jeg begyndte at spadsere rundt i Herlev med musik i ørerne og dette gjorde kun at jeg tabte mig endnu mere.

Stod fast: Spiste ikke engang præmie-pizza
- Jeg endte med at ramme 120 inden årsafslutningen, og havde i den forbindelse lovet mig selv, at jeg måtte spise en pizza som 'Præmie' for at opnå mit mål.

- Jeg valgte dog ikke at gøre det, da den pizza kun ville sætte mig længere tilbage.

- Jeg smed vægt utroligt hurtigt, så hurtigt at folk, der ikke kendte mig henvendte sig til mig og sagde, at de syntes jeg havde tabt mig.

- Specielt en episode gjorde mig rigtig glad, og gav mig endnu mere mod på at forsatte.

Endnu en speciel pige: Har du ikke tabt dig rigtig meget?
- Det var i januar, ved en Shelltank hvor jeg altid plejede at købe min junk, når jeg var længe oppe, og en ung pige ved navn 'Karina' eller 'Kamilla' (kan ikke huske det præcise navn) spurgte: 'Hvad.... har du ikke tabt dig rigtig meget?'

- Jeg anede ikke, hvem hun var, og kunne på ingen måde huske, at jeg tidligere havde haft nogen interaktioner med hende, men det gjorde mig rigtig glad da jeg skulle hjem fra tanken med min flaske vand efter en lang gå tur.

Cheferne donerede en kondicykel
- Min arbejdsplads ComX, min chef og hendes chef, Kristina og Peter, bevilgede mig en kondicykel, jeg kunne bruge i hjemmet til at gavne min kur.

- Den kondicykel blev hurtigt udskiftet med en rigtig cykel, og inden jeg når at se mig om havde jeg den 6 august tabt mig ned til 76 kg.

Yes.. på under 1 år tabte jeg mig over 90 kg vægt, og havde gennemført mit første cykelløb på 70 km (Trædtil)

Målet var nået - nu skulle huden af
- Jeg var pave stolt af mig selv, jeg havde på 1 år repareret 17 års misligeholdelse af min krop, og havde nu kun en operation tilbage at se frem til.

- 10 måneder senere - altså nu - har jeg været indlagt på Printzlau Privat hospital, og har lige fået fjernet 2,618 kg løs hud (ca. 35 kvadratcentimeter) og har kun en ting tilbage, at sige til folk der står i samme situation som jeg gjorde..

 

Der er en kur til dig - den der hjælper
- Kom i gang.. Hvad enten det er pulver, palæo, eller 5/7, se at komme i gang, der findes mange diæter derude, men der findes kun én rigtig til dig.. nemlig den som hjælper, og som du kan holde.

- Tak til de mennesker der i løbet af de små 20 måneder jeg har kæmpet sammenlagt har støttet mig.

- TAK.. Jeg elsker jer alle sammen, slutter brevet fra Tim, som han altså håber vil inspirere andre, der er havnet i en tung krop.

Men hvad siger du, om de to piger - den lille og den unge - der undervejs kommenterede Tims krop og vægttab? Kunne du finde på at sige den slags?

1 af 2 
2 af 2 
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen