Gretas naboer har fået nok

I Norge er der åbenbart en del mennesker, der synes at klimadebatten er blevet hysterisk. Hvad synes du?

I Sverige var Gretha Thunberg tæt på at få Nobels fredspris - i Norge eksploderer antallet af folk, der gør oprør mod klimahysteriet. Arkivfoto: Stine Tidsvilde
I Sverige var Gretha Thunberg tæt på at få Nobels fredspris - i Norge eksploderer antallet af folk, der gør oprør mod klimahysteriet. Arkivfoto: Stine Tidsvilde

- Jeg er ikke den eneste i dette land, som har fået nok af det her for længe siden.

Sådan siger norske Knut Amundsen til netmediet ABC Nyheter om den eksplosive tilgang af medlemmer i den gruppe, han oprettede på Facebook for tre uger siden, da han læste nyheden om, at den norske regering vil overgå de klima-målsætninger, der er beskrevet i Paris-aftalen.

Da slår det klik
Før d. 7 februar havde Norge nemlig som mål at udslip af klimagasser skulle reduceres med 40 procent fra 1990-niveau inden 2030 - men nu er målet at reducere med 50 procent.

- Klimaministeren siger vi skal overgå EUs mål.

- Der slår det klik for mig.

- Jeg tænkte, at nu er det nok, siger Amundsen til ABC Nyheter, der interviewede Amundsen, da gruppen 'Folkeopprøret mot klimahysteriet’ havde nået 60.000 medlemmer på 10 dage. I dag er gruppen - som altså blev oprettet d. 7. februar - oppe på 124.903 medlemmer.

Screenshot taget cirka kl. 14.45 d. 21.2.
Screenshot taget cirka kl. 14.45 d. 21.2.
 

Hvorfor skal Norge være bedst i verden?
- Hvorfor skal den prik på jorden, der hedder Norge til enhver tid være bedst i verden, spørger Amundsen, der ikke anerkender, at mennesket kan gøre ret meget ved klimaet:

-  Alle er klar over at der foregår et klimaskifte på jorden, men ...... det skyldes naturlige svingninger som har forekommet på jorden i milliarder af år.

Jeg benægter ikke klimaet. Jeg ser at klimaet forandrer sig, men det er ikke vores skyld, siger Knut, der muligvis har fået endnu flere medlemmer, end Facebook-gruppen viser. Den er nemlig indstillet til at være privat, så kun medlemmer kan følge indlæg og diskussion på siden. 

Midt i klimakrise: Frankrig vil bygge seks nye atomreaktorer

Det norske parti, Miljøpartiet De grønne, har også bemærket, at knuts gruppe vokser. de har selv cirka 68.000 medlemmer.