Gruppe-voldtog og live-streamede på Facebook: Derfor får de rabat på straf

I januar sendte de tre unge mennesker, der bor i Sverige, live på Facebook, mens de voldtog en nærmest bevidstløs. I går fik de deres domme, men hvorfor fik de rabat, spørg flere svenskere?

- Skønt de blev dømt. Et skridt i den rigtige retning.

- Det næste der skal ske er, at vi skal have sat straffene for voldtægt og vold og mishandling af menneskekroppe op til mindst 5 år.

Sådan skriver Annelie J. på den svenske avis Aftonbladets facebookside i en af 213 kommentarer, der er kommet til de domme, tre unge mænd blev idømt i går for at have voldtaget og ladet voldtægten foregå og sende den live på Facebook.

Voldtægt live-streamet på Facebook: Nu kommer politiet med advarsel

Rabat på 1 år, rabat på 8 måneder og rabat på 2 måneder
Og Annelie er - som de 257 likes indikerer - ikke den eneste, der synes, at der er noget galt med strafniveauet når det handler om voldtægt. Og en af de ting, der provokerer det svenske folk er, at de tre dømte ahar fået rabat af domstolen:

Den 19-årige, der er blevet kendt skyldig i voldtægten, skulle have haft en dom på 2 år - men fordi han var 18 på gerningstidspunktet, kan han nøjes med 1 år.

Den 21-årige, der også er kendt skyldig i voldtægten, skulle have haft en dom på 3 års fængsel, men da han var 20 år på gerningstidspunktet, slipper han med 2 år og fire måneder.

Krænkende for ofrene med rabat
Den 24-årige, der er dømt for at filme og sprede voldtægterne, skulle have haft en do på 8 måneders fængsel, men fordi retten mener at han lider af en 'psykisk funktionsnedsættelse', der gør han ude af stand til at overskue konsekvensen af sine handlinger, får han også rabat, og kan nøjes med 6 måneders fængsel:

- Denne rabat-givning må slutte nu.

- Voksne over 18 år, som kan stemme og få lov til at føre bil, skal også tage ansvar for det de gør mod andre mennesker.

- Og hvis det habdler om sygdom, skal de låses inde og kureres.

- Afskaf disse - for ofrene så krænkende - strafferabatter, skriver den svenske avis Expressens debattør Britta Svensson, men hvad tænker du?

Er det en god ide, at domstolene giver rabat til unge mennesker?