Gymnasielærer får nok: Nægter at starte time før udtrådt agurk er samlet op

Et opråb fra en frustreret gymnasielærer fra Esbjerg skaber lige nu voldsom debat. Men er gymnasielever virkelig så dårligt opdragede?

Sonja Poulsen, gymnasielærer, er træt af at hun skal bruge tid på at opdrage eleverne. OBS. Dette er arkiv foto og har inten med Sonjas brok at gøre. (Foto: Finn Frandsen)
Sonja Poulsen, gymnasielærer, er træt af at hun skal bruge tid på at opdrage eleverne. OBS. Dette er arkiv foto og har inten med Sonjas brok at gøre. (Foto: Finn Frandsen)
Følg nationen!

- Kære Sonja.

- Jeg beundrer dig for at turde sige det, som mange lærere ønsker at råbe op om, men ikke får gjort.

Tiden i klasseværelset skal bruges på opdragelse
- Fagligheden lider under, at tiden i klasseværelset skal bruges på at opdrage på eleverne frem for at undervise dem og dygtiggøre dem i et givent fag...

Sådan lyder fra Ditte M i en af de - hold fast - 232 kommentarer, der foreløbig er skrevet til et debatindlæg på jv.dk fra Sonja Poulsen om unge menneskers opførsel i gymnasiet. Ditte er selv gymnasielærer, og de 159 likes hun har fået viser, at der er rigtig mange, der bakker op om om Sonjas bøn. Hun 

Ingen bidrager til fælleskabet - ingen rydder op
I indlægget fortæller Sonja Poulsen nemlig, at hun bruger alt for meget tid på at skabe ro i klassen, få eleverne til at sætte sig ned på en stol, når timen starter, og bede dem om at få fundet relevant materiale frem til timen. Og på at stoppe dem, der spiller spil, er på Facebook, hører musik osv. Og at hun nægter at starte undervisningen før skrald og udtrådt agurk er samlet op fra gulvet:

GodT skrevet - men megatrist
- Hvilket tager en rum tid, da ingen ønsker at bidrage til fællesskabet og rydde op, skriver Sonja, der nu i al offentlighed beder forældre til gymnasieelever om at tage en alvorlig snak med deres børn om opførsel.

- Godt skrevet, men mega trist det er nødvendigt.

- Og så undrer man sig over, at lærere går ned med stress.

- Hun har fuldstændrig ret i, at opdragelse er noget man skal gøre derhjemme- så værsgo forældre, gør noget ved jeres børn, skriver Martin H i den kommentar der pt har fået næstflest likes, men hvad siger du?

Kender du til nogle gymnasieelever, der er dårligt opdraget? 

Kaldte lærling for 'pikfjæs', lynede op og sagde: Ned på knæ

I Sverige har debatindlægget 'Jeg er læreren, der gav op' også skabt masser af debat. I indlægget lufter gymnasielærer Per Kedland nogle af de samme frustationer som Sonja. Du kan læse det på svensk her. Det er delt mere end 40000 gange på Facebook.

 

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?