Hård tone på Nørrebro: Mand hældte øl ud over niqab-kvinde med 5 børn

Hun går tildækket for at være nærmere Gud, og hun vil hellere i fængsel end smide sin niqab. 27-årig dansk-palæstinenser fortæller om sit liv.

- Jeg tror, at endnu flere vil tage en niqab på af trods. For ingen skal bestemme over os, siger en 27-årig 10.klasse eleve til Format, om det kommende burkaforbud. Foto: All Over Press
- Jeg tror, at endnu flere vil tage en niqab på af trods. For ingen skal bestemme over os, siger en 27-årig 10.klasse eleve til Format, om det kommende burkaforbud. Foto: All Over Press

- Jeg ved, hvor hårdt det er med folk, der råber efter en.

Sådan siger en anonym dansk/palæstinensk 27-årig kvinde til Format i et interview om at bære niqab i et Danmark, hvor politikerne - og et ganske stort flertal af borgerne - mener at den slags beklædning skal forbydes.
Kvinden - som har 5 børn og går i 10.klasse på en skole med maskeringsforbud - tager de fleste af timerne on-line.

Der er flertal i Folketinget for et burka-forbud, og nu er der flere, der vil diskutere tørklæderforbud for børn og unge. Foto: Mik Eskestad nationen Muslimsk kvinde: Hvis tørklædet bliver forbudt vil jeg forlade Danmark

Niqab'en fik folk til at behandle mig anderledes
Og hun fortæller i det lange interview, at hun og børnene en dag på Nørrebro blev ramt af øl og spyt, da en mand ud af det blå blev provokeret af hendes tildækning:

- Da jeg skiftede tørklæde ud med niqab, begyndte fremmede fra den ene dag til den anden at behandle mig anderledes.

- Lige i starten var det et chok, men jeg er ligeglad – jeg går med den alligevel, siger den anonym kvinde, der ikke har tænkt sig at overholde det maskeringsforbud, som et flertal i folketinget planlægger at indføre:

I søndags bad politiet i Zeel am See en kvinde om at tage sit slør af. Og i onsdag blev politiet igen tilkaldt til en 'burka-konfronation'. Denne gang i Wien. Foto: All Over Press nationen Stoppede kvinde i burka og sagde 'det er forbudt': Så slog hun

Hellere i fængsel end tage min niqab af
-  Jeg vil hellere i fængsel end at tage min niqab af. Min rettighed til at gå klædt, som jeg vil, skal ingen tage fra mig.

(Format spørger): Så du vil ikke efterleve et forbud?

- Nej, det vil jeg ikke. Det kan jeg love dig for.

- Det vil ingen, jeg kender. Så må der kommer bøder på striber, jeg smider ikke niqabben af den grund, siger kvinden, men hvad siger du?

Tror du de danske domstole vil sætte folk, der gentagne gange bliver taget i at gå med niqab eller burka, i fængsel?

2013 kommentarer
Vis kommentarer