Annonce:
Annonce:

Halv pris i 342 butikker: Voldsom kritik

Onsdag er det international dag mod madspild - og det markerer COOP i SuperBrugsen og Kvickly med halv pris på allerede nedsatte datovarer. Men hvorfor kun denne én dag, lyder kritikken nu

- Der bliver jo slåskamp om for gammel mad, så bliver hjemme, skriver May-britt P. forud for onsdagens madspildsfest i Kvickly og SuperBrugesen. Arkivfoto: Jonas Olufson
- Der bliver jo slåskamp om for gammel mad, så bliver hjemme, skriver May-britt P. forud for onsdagens madspildsfest i Kvickly og SuperBrugesen. Arkivfoto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg nationen!

- Gør det dog hver dag den sidste time inden lukketid!

- Jeres Happy Hour den 29. er jo som en dråbe i havet!

Madspild scorer højt hos forbrugerne
Sådan skriver Karin R. i en kommentar på COOPs Facebook-profil om den gigantiske madspilds-indsats dagligvare-giganten åbner for i 342 SuperBrugsen og Kvickly-butikker onsdag kl. 19.00 og frem til lukketid i anledning af den Internationale madspilds dag.

- Madspild scorer højt, når vi spørger forbrugerne, hvilke udfordringer dagligvarehandlen skal gøre en ekstra indsats for at løse. Og vi er enige.

Annonce:

Gør det hver uge
- Det giver ingen mening at smide mad ud - hverken klimamæssigt eller økonomisk. Derfor arbejder vi hele tiden på at finde nye måder at minimere madspild, og nu forsøger vi os altså med Happy Hour og endnu lavere priser, siger SuperBrugsens kædedirektør, Jesper Gottschalck Bjerring i en pressemeddelelse, men Karin er langtfra den eneste forbruger, der synes én dag med halv pris på datovarer er alt for lidt:

- Var det ikke en idé at have en fast ugentlig madspildsdag i stedet for det her symbolpis, skriver Carmichael B. og Hasse L er virkelig vred:

- Det er så slapt!

Gør det hver dag
- Man oplever hver dag, at køleboksene er spækket med varer, der kun lige kan klare dagen ud eller dagen efter. Så er det nedsat med 3-4 kr.

- Alligevel ender størstedelen i en skraldecontainer bag butikken.

- Madspild for fuld hammer!

- Sæt dog lortet så langt ned i pris, at folk tager det med hjem og spiser det, i stedet for at smide det ud, skriver Hasse L.

Måske vi gør det igen
nationen! har talt med Jens Juul Nielsen, Informationsdirektør i COOP og spurgt, hvad han siger til kritikken af onsdagens 'fest', der skal foregå i 342 butikker. Og han er ikke afvisende:

Annonce:

- Vi er spændt på, hvordan det forløber på onsdag, og hvis det bliver en succes kan det være, vi skal gøre det hyppigere, siger Jens Juul Nielsen til nationen!

Happy Hour betyder at alle madvarer med kort holdbarhed kl. 19.00 og frem til lukketid sættes ned med yderligere 50%. Varerne vil bære et gult klistermærke, så de er nemme at gå på jagt efter i butikkerne, men hvad tænker du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: