Halvdelen smittet: Chef virker ligeglad

En gruppe håndværkere på en større byggeplads i København, synes ikke ledelsen er gode nok til at håndtere corona-smitte. Ledelsen siger at de følger anbefalingerne, og at smitten nu er på retur.

De første 11 uger af 2021 var vi helt forskånet for smitte, men oplevede desværre et udbrud af smitte blandt enkelte håndværker-grupper og blandt nogle få i byggeledelsen i ugerne op til påske. siger byggefirmaet Pihl. Arkivfoto: Daniel Hjorth
De første 11 uger af 2021 var vi helt forskånet for smitte, men oplevede desværre et udbrud af smitte blandt enkelte håndværker-grupper og blandt nogle få i byggeledelsen i ugerne op til påske. siger byggefirmaet Pihl. Arkivfoto: Daniel Hjorth
Følg nationen!

- Vi er et par hundrede mand, der lige nu er i gang på byggepladsen ved Hambrosgade 15.

- Vi bygger hotel og det skal gå hurtigt.

Næsten halvdelen har fået corona
- Men når hastigheden er vigtigere end sikkerheden - og her tænker vi på corona-smitte – så risikerer man, at det går galt. 

- På el- og vvs-siden er vi således i alt ca. 50 medarbejdere.
- Halvdelen har været eller er smittet.

Trange toiletforhold
Sådan lyder de første linjer i et brev nationen! har modtaget fra en gruppe håndværkere, der kalder sig ’De corona smittede’. De smittede – som ikke vil stå frem med navn af hensyn til deres job (nationen! kender selvfølgelig afsenderens identitet) - forstår ikke, at deres chefer som bare kan få lov til være ligeglade med, at håndværkere å stribe bliver smittet. Og de håber, at deres opråb får ledelsen hos Pihl til at stramme op. Deres brev – som nationen! derfor har bedt Pihl om at kommentere – fortsætter nemlig således:

- Vi har ikke overblik over antallet af medarbejdere på byggepladsen, men vil skyde på 200-400, hvoraf en stor del er udenlandsk arbejdskraft.

- Vi kender hverken til deres bo-forhold eller testmuligheder, men vores bedste gæt er, at smitten også er høj blandt dem.

- Der er trange forhold ved omklædning og toilet og vi har fælles skure, når vi skal holde pauser.

7-8 i elevatoren
- Der er skilte med maks. fire personer ved byggeelevatoren, men vi har set masser af eksempler med 7-8 personer uden dette har haft konsekvenser.

- Vi har foreslået byggeledelsen at lave ensretning i trappeskakterne, men dette er der heller ikke blevet taget hånd om.

- Om morgenen står folk i kæmpe klynger i adgangsvejene for at holde informationsmøde

Find en anden vej
- Da dette blev påtalt overfor byggeledelsen, fik vi beskeden, at vi bare skulle finde en anden vej ind.

- Vi har også hørt at mange i byggeledelsen også er ramt af høj smitte.

- Hvem skal gøre noget, skriver ’de corona smittede’, og Pihl svarer, at smitten er på retur nu:

Vi gør alt og tilbyder ugentlige test
- Vores organisation på pladsen har et tæt samarbejde med arbejdstilsynets Corona-team og der gøres alt for at myndighedernes anbefalinger nøje bliver fulgt.

- Siden nytår er vores ansatte blevet tilbudt ugentlig Corona-test på byggepladsen og vores underentreprenører er blevet tilbudt at benytte sig af samme tilbud til for deres ansatte.

11 uger uden smitte - men så fik vi et udbrud
- De første 11 uger af 2021 var vi helt forskånet for smitte, men oplevede desværre et udbrud af smitte blandt enkelte håndværker grupper og blandt nogle få i byggeledelsen i ugerne op til påske.

Smitten er nu på retur
- Via at godt samarbejde med Styrelsen for patientsikkerhed lykkedes det at indkredse udbruddet og vi ser nu at udbruddet er på retur, skrver Pihl, men hvad siger du?

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind