Handicap-bilist får dobbelt P-bøde: Se P-bossens ærlige svar

Hvorfor skal handicappede betale næsten dobbelt så meget i P-bøder som andre, spørger Anne Marie

- Som handicappet, med fysiske mangler, kan man få tilkendt et invalidekort til bilen, som giver ret til, at benytte de særlige P-pladser for invalide.

- Disse pladser er ofte optaget af raske fortravlede bilister, og derfor finder jeg det i orden, at bødetaksten i disse tilfælde er væsentligt højere.

Se også: Bøde til smart bilist: P-vagt opdagede hjemmelavet 8-tal

Handicappede skal altså betale næsten dobbelt
Sådan indleder Anne Marie P et læserbrev til nationen! om det hun har kaldt 'Dumme bøder til handicappede'. For da hun kort får jul stillede sin bil med ehandicapskilt i en P-bås ved Bazar Fyn, glemte hun at stille sin P-skive.

Og det skal hun så åbenbart betale 1300 kr for - hvis hun havde glemt P-skiven på en almindelig P-plads, skulle hun kun have betalt 750 kr. Anne Maries brev fortsætter derfor således:

- Når det så handler om den samme forseelse - ikke at stille sin P-skive korrekt - føler man sig nedgjort til andenrangs person.

Synes P-selskabet slår plat på os handicappede
- De alm. P-pladser bliver takseret til knap det halve (750,-kr), eller sagt på en anden måde, - handicappede skal betale næsten det dobbelte for den samme forseelse (1.300,-kr).

- Hvis man havde parkeret ulovligt på gade eller vej, kan man søge nedsættelse af bøden, hvis man er mindre bemidlet (student eller andet).

- Det kan man ikke, hvis man parkerer på P-pladser der bliver tilset af parkeringsvagter.

- Slår private parkering-anlægs ejere pant på invalide parkering, spørger Anne Marie, der har forsøgt at tale med Parkeringsgruppen, der dog fastholder bøden. Til nationen! skriver Parkeringsgruppens direktør Jørgen Pedersen derfor:

Handicappede har bredere både
- Jeg vil ikke kommentere den konkrete sag, men generelt sige følgende:

- Handicapbåse oprettes for at gøre tingene mere overkommelige for en gruppe af bilister, der ellers ville have det endnu sværere.

- Typisk er båsene lidt større end ellers, og de ligger typisk tættest muligt på indgangen til fx indkøbscenteret eller biblioteket eller stadion.

- Det er med andre ord meget attraktive båse, også for andre end handicappede bilister.

- Da det kunne konstateres, at flere og flere ikke-handicappede bilister misbrugte handicapbåsene, forhøjede kommunerne og de fleste private parkeringsselskaber for et lille års tid siden parkeringsafgiften vedrørende disse forseelser til 1.300 kr.

Og der er gode grunde til at bede handicappede stille P-skiven
- Handicappede bilister har ikke alle steder tidsubegrænset parkeringsmulighed i handicapbåse.

- Det er der gode grunde til. Ved en butik er der måske én handicapbås, hvor man fx kun må holde to timer.

- Fristen er fastsat ud fra, at den handicappede skal have rimelig tid til at handle – men også skal rømme pladsen ret hurtigt igen, så den næste med handicap kan komme til at parkere.

De får særbehandling - skal de så ikke overholde reglerne
- Der er derfor gode grunde til mange steder at kræve, at også handicappede benytter P-skive.

- Man skal måske spørge sig selv, om man ikke kan forvente, at en gruppe af bilister, som helt naturligt skal have nogle særligt lempelige vilkår, selv overholder de regler, der er lavet netop af hensyn til dem, slutter Jørgen, men hvad mener du?

Er det fair at handicappede, der glemmer at stille P-skiven i P-båsen, skal betale det samme som ikke-handicappede, der bruger handicap-parkeringen?

 

184 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere