Har 10 søskende: Mister 7000 pr måned i børnepenge

Regeringen vil skære børnechecken, så man kun får penge for tre børn. Men det kan betyde at Isabellas familie må flytte fra det hus de købte for halvandet år siden

- Jeg besluttede mig for at skrive til medierne om vores situation, for jeg forstår ikke, hvorfor man fra regeringens side ønsker at ramme familier som vores.

Vi er altså en dansk familie - det er ikke usædvanligt
- Jeg har hørt i medierne, at det med børnepengene især var tænkt som et tiltag rettet imod udlændinge, der kom hertil og bad om familiesammenføring med masser af børn.

- Men vi er altså en dansk familie med en stor børneflok.

- Og selvom 11 børn godt nok er mange, så er det ikke helt usædvanligt her på Mors, at man får mange børn.

Sådan lyder fra 15-årige Isabella G, der har bedt vælgerne om hjælp i en mail, der dumpede ind i Kristeligt Dagblads indbakke i sidste uge - og som Nordjyske.dk nu også bringer. For Isabellas familie er en af de 96.000 familier, der bliver ramt, hvis regeringens forslag om at skære børnechecken, så man kun får fuldt beløb for barn nummer 1 og 2 - og 75 procent af beløbet for barn nummer 3 - bliver gennemført.

Mister 7000 pr måned - så ryger huset på tvang
-  Jeg hørte min mor fortælle min storebror, at hvis 2025-planen går igennem, så kan vi ikke blive her mere.

- Så ryger huset på tvangsauktion, for vi kan ikke lige finde 7000 kroner ekstra om måneden, skriver Isabella, der er bange for, at hun nu ikke kan få sit eget værelse. Hun har nemlig 10 søskende.

Men hvad mener du? Er det en god ide at begrænse børnecheck, så man kun får penge for tre børn?

----------------------------------------

Sådan ser børnechecken ud i dag:

Børneydelse udbetales hvert kvartal:  

0-2 år

3-6 år

7-14 år

4.470 kr. per kvartal

3.537 kr. per kvartal

2.784 kr. per kvartal

Ungeydelse udbetales hver måned:  
15-17 år 928 kr. per måned

Børne- og ungeydelsens størrelse kommer an på din indkomst. Det har betydning for dig, hvis dit og/eller din eventuelle ægtefælles topskattegrundlag er over 732.900 kr.

Kilde: Borger.dk