Har betalt 39 mia for bro til 23 mia: Nu skal den være gratis

Bilister har betalt 39 millarder for at køre over Storebælt siden 1998 - togpassagerer har lagt andre 11 mia. Nu synes 56.000 læsere, det skal være gratis

Storebæltsbroen er først betalt helt af i 2029. Det skulle være sket tidligere, men det fik trafikaftalen fra 2009 sat en stopper for. (Foto: Polfoto)
Storebæltsbroen er først betalt helt af i 2029. Det skulle være sket tidligere, men det fik trafikaftalen fra 2009 sat en stopper for. (Foto: Polfoto)

- Jeg har siden 1999 betalt ca 245.000 i storebæltstold pga familie og arbejde.

- Jeg har dog fået hele 25.312 kr i fradrag, dvs en skatteværdi på næsten 8.500 kr, så ca 236.500 ud af mine egne stakkels beskattede lommer.

Nu er det nok
- Nu synes jeg egentlig, at det er nok!

Sådan skriver nationens! Steen C i en af de 341 kommentarer artiklen om bilisternes samlede betaling for at køre over Storebælt har fået i løbet af weekenden. Og Steen er langtfra den eneste, der synes at broen er betalt:

Storebæltsbroen er først betalt helt af i 2029. Det skulle være sket tidligere, men det fik trafikaftalen fra 2009 sat en stopper for. (Foto: Polfoto) Samfund Så mange milliarder har bilisterne betalt til Storebæltsbroen

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Holder mig fra at besøge folk på øen
Af de mere end 75.000 læsere, der har deltaget i bro-debatten, mener et voldsomt flertal på 73 procent nemlig det samme:

- Det er ihvertfald en af de ting, der holder mig fra at besøge folk på øen, for jeg gider næppe betale 240,- i broafgift hver vej.

- Også en af de grunde til jeg ikke booker charterrejser fra Kastrup til central /syd amerika.

nationen Ja: De 13 mio udlændinge på danske veje skal betale vejskat

Hellere betale til tyskerne
- Så betaler jeg hellere tyskerne de penge, som i øvrigt har et større udvalg og er en smule billigere, som bare bliver endnu billigere da parkering i kbh heller ikke just er billigt og så lige bro afgiften på 240,- hver vej, nej ellers tak, korrupte politikere, skriver C Skjødt og robert f er heller ikke imponeret over politikerne:

- Hvorfor arbejder regeringen imod befolkningen ? 

- Den bro skal være gratis, før man tænker på en Femernbro. Bind dog Danmark sammen, skriver han.

Hvad mener du? ville du bruge broen mere, hvis den var gratis?

Bidrager gerne til samfundsøkonomien
john a til hører mindretallet på 27 procent, og han skriver i sin kommentar, at broen er en helt fornufitgt pengemaskine:

 - Bruger den jævnligt- og glad for at bidrage til samfundsøkonomien . . .!

Fyens Stiftstidende står bag en stor kampagne for at få broafgiften på Storebæltsbroen ned og på sigt helt fjernet. Den kan du deltage i her...

nationen 235 kr i broafgift: 770 danskere gider ikke betale

471 kommentarer
Vis kommentarer