Har dårlig samvittighed: Køber billige el-pærer i Kina - fragtfrit

El-pærer, USB-kabler og tape-ruller. Det er nogle af de dagligdags sm¨varer, du kan købe meget billigt i Kina - og få leveret gratis af PostNords bude. Er det umoralsk?

Mange undrer sig - og Steen P har ligefrem dårlig samvittighed - over de mange pakker, man kan modtage fragtfrit fra Kina. Men  Mette N er ikke i tvivl: Når man herhjemme sælger en el pære som er produceret i Kina til 48 kroner og man kan få samme pære hjem fra Kina til 15 kroner hvad vil du så vælge?  Læserfoto
Mange undrer sig - og Steen P har ligefrem dårlig samvittighed - over de mange pakker, man kan modtage fragtfrit fra Kina. Men Mette N er ikke i tvivl: Når man herhjemme sælger en el pære som er produceret i Kina til 48 kroner og man kan få samme pære hjem fra Kina til 15 kroner hvad vil du så vælge? Læserfoto

- Køber rigtigt meget fra Kina ...

- Ufatteligt at det kan lade sig gøre at købe noget til feks 1$ og så få det leveret i DK fragtfrit.

Kuverten ville koste mere i Danmark
Sådan skriver nationens! Vatron Deller i en af de cirka 600 kommentarer om de småpakker man kan få leveret fra Kina - uden porto.

Se også: Klart at PostNord mangler penge: Har fået 100 pakker fra Kina uden porto

- Vi købte en lille rulle tape - koster 5.06 kr   (5 kroner 6 ører) med porto

- Sendt fra Kina i boble-kuvert. Bragt ud med postmand der kom i varebil.

USB-kabel på 3 meter til 18 kr. Ja tak
- Man kan ikke engang købe kuverten i DK til 5.06 kr, skiver Niels H og Jens H har - ligesom 60 procent af de foreløbig 30234 læsere, der har deltaget i Kina-breve-debatten - også gjort en god forretning:

- Tja når jeg i Kina bestiller et usb-kabel til min telefon på 3 meter til omkring 18 kr med fri fragt, så er jeg ligeglad med om portoen er skjult i prisen

Dårlig samvittighed - men handler dog ikke i Tyskland
- Jeg bestiller så mange pakker fra Kina at jeg har helt dårlig samvittighed.

- Jeg har lige fået nogle super flotte pærer hjem, iPhone kabler i bedre kvalitet end i DK til en femtedel af prisen osv.

- Til gengæld køber jeg ikke toldfri varer syd for grænsen, skriver Steen P, mens Mette K er nået lidt videre med sine tanker:

Tænk på forureningen
- Det er lidt amoralsk at købe almindelige dagligvarer i Kina for at spare lidt håndører, f,eks, på elpærer.

- Tænk på al den CO2 forurening, det medfører at fragte varer fra Kina til Danmark, skriver Mette, og Helle G skriver på Ekstra Bladets Facebook, at det ikke kun er miljøet, der tager skade af de mange forsendelser:

- Fantastisk morsomt når alle hyler op om høje priser, gebyrer og vælger at powershoppe kineser kram for at undgå at betale porto, moms og gebyrer og så samtidig går i coma over postens priser og kalder det selvforskyldt at det går skidt.

PostNord skal servicere Maren i kæret
- Øh ja det får selvfølgelig konsekvenser og kan ses af prisniveauet.

- Hvordan havde I ellers forestillet jer at de skulle holde gang i den butik der er styret af politikernes forgodt befindende.

- De må ikke konkurrere på lige vilkår og de private råber op om konkurrenceforvridning og glemmer at de ikke er forpligtiget til at servicere Maren i kæret !

- Måske var det på tide at finde ud af om man ønsker et statsstyret omdelingssystem eller ej. Sådan skriver Helle G på Ekstra Bladets Facebook

Men hvad mener du? Er det umoralsk at handle billige varer i Kina? Og hvad køber du derude?

255 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere