Har fået kontanthjælp i 20 år: 40-årige Mark er træt af systemet

Mark har regnet sammen, at kommunen har brugt 12 millioner på at gøre ham arbejdsmarkedsparat. Hvornår holder de op...

- Efter 20 år på kontant hjælp er jeg ved at give op mod systemet.

- Højskoleophold, udlandsophold med specialpædagoger, 3 arbejdsprøvninger (første gang i 1996), praktik, løntilskud, ophold på bosteder og psykiatriske indlæggelser, der samlet har kostet den danske stat(københavns kommune) i omegnen af  12 millioner kr, mener Jobcenter København, at jeg ikke er udredt og ikke opfylder kravet om førtidspension.

nationen Jeg er syg og så er det ikke rimeligt at sætte mig på kontanthjælp

Min arbejdsevne er ophørt
Sådan skriver Mark B i et brev til nationen! om hans meget lange kamp med systemet, og hans frustationer og tanker. Marc er - som du kan læse nederst i kommunens seneste afslag fra november 2015 - ikke rask, men kommunen mener ikke han er syg nok til førtidspension. Marc brev fortsætter derfor således:

- Selvom alle lægelige papirer, såvel som Jobcenterets egne konsulenter, er det flere gange dokumenteret, at jeg ingen arbejdsevne har.

- Min arbejdsevne er ophørt, og jeg har ingen reel chance for at komme på arbejdsmarkedet, men Jobcenter Kbh synes at jeg ikke kan tilkendes pension, da mulighederne efter deres mening ikke er udtømte.

Prøver virkelig at bidrage
- Jeg prøver virkelig til at bidrage med hvad jeg kan.

- Jeg er tilknyttet Kofoed Skole, hvor jeg - når angsten og depressionerne ikke er dominerende - hjælper med hvad jeg kan overskue.

- På de gode dage er det et par timer om ugen.

- Jeg ved ikke hvad jeg skal stille op mere, da jeg har gjort alt hvad de har bedt mig om.

Systemet gør mig mere syg
- Det har gjort mig mere syg, at kæmpe mod det system og når man samtidigt er psykisk syg er det en lang nedslidende proces der både påvirker mig psykisk og økonomisk igennem alle de år...., skriver Mark, der er så desperat, at han gerne vil have råd fra andre, der har været i samme situation.

Hvad skal Mark gøre?

 

345 kommentarer
Vis kommentarer