Annonce:
Annonce:

Har ikke haft BH på i 10 år

Salget af bh'er med støttefunktioner af metal og indlæg med silicone og skumgummi falder, mens de mere bløde modeller buldrer frem

I USA skaber topløse kvinder tumult på stranden - og i Danmark vil kvinderne ikke bruge metalstivere i bh'en længere. Arkivfoto: Jørgen Sperling
I USA skaber topløse kvinder tumult på stranden - og i Danmark vil kvinderne ikke bruge metalstivere i bh'en længere. Arkivfoto: Jørgen Sperling
Annonce:
Følg nationen!

- Har nok ikke haft en bh på i snart 10 år.

- Tænk, at man gik med bh, der havde puder i og bøjler.

- Det er jo skrækkeligt.

Topaktuelt: Bare bryster

Mere behageligt
Sådan skriver Sara A. i en af de 82 kommentarer, der er skrevet på Jyllands-Postens Facebook-profil om, at salget af bh'er med støttefunktioner af metal og indlæg med silikone og skumgummi rasler ned. Mens de mere bløde modeller buldrer frem.

Avisen har talt med undertøjssælgere i Zalando og Salling Group, der oplever, at kvinder i højere grad fravælger undertøj, der former brysterne. Og trussegiganten Femilet beskriver udviklingen sådan her:

 

Flere køber uden bøjle
- Hos vores kunder ser vi en generel søgning efter mere behagelige modeller, hvor der er fokus på bløde materialer og komfort.

Annonce:

- Ligeledes er salget af bh’er uden bøjle steget over de seneste år, hvilket gælder for alle aldersgrupper, skriver Femilet til JP. Og læser man videre i de mange kommentarer, så er det en god udvikling:

Det gør ondt
- Har aldrig kunnet drømme om at spærre brysterne ind i et hylster med bøjler og polstring.

- Det generer, det gør ondt - og hvorfor, skriver Hanne A. i en anden kommentar på JPs Facebook, og Dan - der nok ikke selv bruger bh - skriver:

- Ingen grund til at skamme sig over små bryster, grimme bryster og hængebryster.

Kvinder i Tyskland, Frankrig, Norge og USA har i år - igen - kæmpet for retten til at gå helt uden bh i det offentlige rum på strande og svømmebassiner, men hvad tænker du?

Norske bryster skaber debat

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: