Har kun 3 etnisk danske klassekammerater: Alt det jeg går glip af

Einar ville gerne have flere etnisk danske klassekammerater, for de fleste af hans nuværende kammerater danser og drikker ikke. 

Følg nationen!

- De få etniske danskere (der er) tilbage i klassen, går glip af det, som mange andre unge tager for givet.

Sådan skriver 17-årige Einar i et indlæg i Politiken i dag efter at han og resten af Danmark har diskuteret brune og brun/hvide klasser i gymnasier i en uge.

Dansk gymnasium inddeler indvandrere i egne klasser


En zone til dem der drikker - og en til dem der ikke drikker
Som en af de fire etnisk danske elever i klassen ville Einar nemlig ønske, at hans skole - Herlev Gymnasium - havde gjort ligesom Langkjær, og havde samlet de få etnisk danske elever i særlige klasser. Einar fortæller f.ex, at der kun var to fra hans klasse, der deltog i  gallafesten - at der kun var to, der ville ud og bade, da klassen var på tur til Hven - og at det er meget vanskeligt, at glæde sig den studenterkørsel, klassen skal på efter 3. g. Den klasse, der lige er gået ud, havde nemlig en i Einars øjne meget 'nedbrydende' oplevelse:

- De etniske danskere, der ønskede at drikke alkohol, stod i en situation, hvor de var i holdningsmæssigt mindretal om en tradition, som man efter min overbevisning ikke burde stemme om.

- Det endte med, at vognen blev delt op med en zone, hvor det var tilladt at drikke, og en zone, hvor det ikke var.

Det nedbryder en tradition
- Desuden var turen planlagt således, at de ikke-drikkendes huse lå først på ruten, så de kunne stige af, når de ankom, og de få, der havde lyst til at drikke, blev tilbage på vognen.

- Jeg mener, at det nedbryder en tradition, som mange kigger tilbage på som gode ungdomsminder. En studentertradition, som jeg bliver frarøvet, skriver Einar, men Politikens Facebookvenner, er ikke helt enige med Einar:

Du har godt at at lære hvordan det er være en minoritet
- Det kan være ganske sundt at blive konfronteret med den følelse af at være en minoritet.
- Det burde give forståelse for andre minoriteter. 
- Jeg hæfter mig ved at han skriver "i mit eget land"....
- Det er vores land og ikke kun dit, skriver Hanne N i en kommentar der pt. har fået 241 likes. Og mette - som har fået 47 likes for sin fortsætter:

- Men hvad med os etniske danske elever, som ikke gad drikke alkohol?

- Hvad med os der ikke synes det fedeste var at gå i byen på diskoteker og bar hver weekend hele weekenden, på trods af at vi er født og opvoksede i Danmark.

- Jeg havde accepteret at flertallet i den klasse jeg gik i, som i øvrigt var flinke mennesker jeg bare ikke havde det store tilfælles med, foretrak at leve deres liv på den måde, skriver Mette, men hvad mener du?

Skal gymnasielederne sikre, at der er en ligelig fordeling af folk, der danser og drikker - og folk, der ikke danser og drikker, i klasserne?

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.