Har set 80 danske debat-programmer: Der er for få kloge jyder i TV

De er søde og rare, oftest vidende, men de ser snævert på problemstillingerne, siger Kim Ruberg, formand for Danmark på Vippen, der gerne vil have færre københavnere i TVs debatprogrammer

Clement Kjersgaard vil have decideret godt af at rejse rundt og sende fra et mobilt TV-studie, lyder det fra Kim Ruberg. Arkivfoto: Joachim Adrian/Danmark på Vippen
Clement Kjersgaard vil have decideret godt af at rejse rundt og sende fra et mobilt TV-studie, lyder det fra Kim Ruberg. Arkivfoto: Joachim Adrian/Danmark på Vippen

- Meget enig.

- Virkelig godt indspark.

Ufattelig mange gengangere
Sådan skriver Birthe J i den ene af to kommentarer, der er kommet på JV.dk til en analyse fra Danmark på Vippen, der viser, at flertallet af de debattører, der optræder i de kloge debatprogrammer Deadline, Debatten, NEWS & Co. og Presselogen på dansk TV, holder til i København. Og det vil foreningen gerne have lavet om på:

 

- Man inviterer en lille kerne på 30-40 mennesker, som ofte også lever godt af den reklame, de får på tv.

- Der er ufatteligt mange gengangere mellem programmerne, og de fleste er forhenværende et-eller-andet eller nuværende konsulenter.

- De er søde og rare, oftest vidende, men de ser snævert på problemstillingerne, siger Kim Ruberg, der er formand for foreningen, til JV.dk, og den holdning er der opbakning til i den anden kommentar, der er skrevet på JV.dk om analysen:

Bare man kunne slippe for Trads
- Bare man kunne slippe for David Trads, skriver Jesper M nemlig.

På Fyens.dk er der kommet én kommentar, og i den skyder Bo L behovet for flere jyder og fynboer grundigt ned:

- Den faste gruppe af 'eksperter' kommer fra hele hovedstaden. 
- Det hedder hovedstaden, fordi det er der magthaverne residere, det er der den store koncentration af eksperter befinder sig, og så der det meget praktisk for TV at de kan hente eksperter lige uden for døren, TV2 anvender nu også en del fynboer.

Find dine lokale eksperter på lokal-tv
- Hvis man gerne vil se sine lokale 'eksperter', kan man jo skifte til regional TV, skriver Bo A. på Fyens.dk, men hvad synes du?

Danmark på Vippen foreslår bl.a. at debat-programmerne skal rejse rundt i landet og sende fra enten mobile studier eller de faste studier, DR og TV2 Regionerne allerede har. Er det en god ide?

 

1 af 2 
2 af 2 Clement Kjersgaard vil have decideret godt af at rejse rundt og sende fra et mobilt TV-studie, lyder det fra Kim Ruberg. Arkivfoto: Joachim Adrian/Danmark på Vippen
101 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen