Har tabt 50 kilo: Tømmer halvfordøjet mad ud med 'maveknap'

I 2012 fik svenske Mickey en maveknap - og siden har han tabt 50 kilo. De første super-overvægtige danskere er også i gang med tøm-selv-knappen

Foto fra Facebook.
Foto fra Facebook.

- Overvægt er et stort socialt problem i mange lande. Også i Danmark, hvor næsten halvdelen af befolkningen mellem 16 og 84 er overvægtige.

- Overvægt behandles naturligvis bedst med livsstilsændringer. Man skal simpelthen spise mindre og sundere, og sørge for at røre sig så meget som muligt.

Nogen kan ikke tabe sig
Sådan skriver Maveknappen Privathospitalet Møn i introduktionen til den kontroversielle fedme-behandling, der handler om at svært overvægtige får indopereret en kolbe i maven, der så via en selvbetjenings-slange kan tømmes ud i toilettet.

For - som lægerne bag maveknappen skriver - 'der er mennesker, der ikke kan tabe sig', og nogen af dem kan være nervøse for at give sig kast med en af almindelig fedmeoperation gastrisk bypass (GBP) eller en Gastric Sleeve:

Meget tyk og ældre end 18 år
- Maveknappen er et alternativ til en fedmeoperation og man skal opfylde Sundhedsstyrelsens kriterier for at komme i betragtning. Dvs alder over 18 år, BMI over 40, eller BMI over 35 ved forekomst af fedmerelateret ledsagesygdom.

- Man er nødt til at lære at tygge maden på en ny måde, så det næsten bliver mos. For at lykkes og få succes er du nødt til at være mentalt til stede ved måltidet, og fokusere på at tygge, hedder det videre om knappen, der langsomt er på vej til danske patienter. Til nogens utilfredshed:

Bange for at folk bare bliver ved med at æde
- Jeg synes, at det er en rigtig, rigtig dårlig ide med den maveknap, for det man gør, er, at man laver bulimi på folk.

- Det er svært uetisk og svært problematisk, siger lægefaglig direktør på Hvidovre Hospital, Torben Mogensen til TV2, der mener, at indgrebet kan føre til overspisning.

Hvad siger du? Synes du en selv-tømmer-knap på maven er uetisk?

 

 

58 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere