Heftig debat om statsbegravelse: Hvad med dem, der bliver dræbt på bosteder

Hvorfor er politifolk finere end social- og sundhedsassistenter, hjemmehjælpere og sygeplejersker, spørger Johnny K fra Sakskøbing

- Jeg syntes hans (betjentens) død er forfærdelig for hans familie. Og forfærdeligt at man udfører sit job, og så bliver stået ihjel.

- Men hvad med de ansatte på bostederne, der er dræbt af psykiske syge.

Sådan skriver Bente A i en af de kommentarer, der er skrevet på Ekstra Bladets Facebook på dagen, hvor politibetjent Jesper Jul er blevet begravet fra Roskilde Domkirke - med deltagelse af bl.a statsministeren.

Hundeførere fra hele landet er med. Foto: Anthon Unger Krimi De deltager i Jesper Juls bisættelse

Man sku tro at han var mere værd
Og Bente er langtfra den eneste, der undrer sig over, at nogen offentligt ansatte får mere opmærksomhed fra staten, end andre, hvis de bliver dræbt i tjeneste.

- Ja, hvad med alle dem fra bostederne, der er døde.

- De fortjener sku da også en stat begravels.

- Gu et det trist, at han er død, men det kører i tv, på nettet, i radioen osv.

- Man sku' tro, at han er mere værd end folk  fra bostederne, og det er er han sku ikke efter min mening, skriver Flemming J, og Johnny K fortsætter:

- Det er da fint nok, at politimanden får en statsbegravelse, men hernede i Sakskøbing har vi altså også folk, der bliver slået ihjel, mens de var passede deres arbejde.

- Hvorfor er politifolk finere end social- og sundhedsassistenter, hjemmehjælpere og sygeplejersker?

Michael Jensen ved spisebordet i hans og Vivi Nielsen nyrenoverede hus. Han har fået lov at holde fri fra sit job på Dana Lim, indtil han er klar til at vende tilbage (Foto: Linda Johansen) Krimi Michaels kone dræbt på bosted: Vivi skal begraves i brudekjolen

Hvad tænker du? Bør socialministeren deltage, når en sosu-assistent - dræbt i tjenesten - skal begraves?

Pernille L mener vist nej, og hendes kommentar på facebook lyder sådan her:

- Jeg bliver så træt af de mennesker, der konstant skal kommentere, at der ikke ville blive gjort lige så meget ud af det, hvis det var en 'almindelig' borger. 
- Er der ikke en KÆMPE forskel? 
- Jesper passede sit arbejde - og alle mennesker ved, at systemet og samfundet kæmper med alle former for syge og psykisk syge mennesker.

- Det er mennesker, som politiet bliver nødt at håndtere, hvis de laver noget ulovligt. 
- Jesper valgte frivilligt at tage kampen op med den form for mennesker, fordi han ville gøre en forskel og fordi han ville passe på uskyldige mennesker. 
- Selvfølgelig skal han æres på en helt speciel måde - fordi han har gjort en forskel, skriver Pernille, men hvad mener du?

Dansk politik Socialpædagoger efter knivdrab: Politikerne nøler, mens vi dør

Er det kun soldater og politifolk, dræbt i tjenesten, der skal have ministre med til deres begravelse?

 

408 kommentarer
Vis kommentarer