Hej Lars: Slidte-Susan fra natholdet fik 'østarbejder-depression'

Efter 40 år på arbejdsmarkedet, skal Susan nu arbejdsprøves på det lokale museum. Hun skal sætte en streg pr. gæst - og dem kommer der en 10-12 stykker af om dagen. Nu skriver hun til statsministeren, for ærlig talt - hun føler sig til grin

Følg nationen!

- Hej Lars. ... jeg er en kvinde på 56 år...

Startede på fabrik som 14-årig - på natholdet
- Jeg startede min karriere som 14 årig på en fabrik og har siden arbejdet inden for gartneri og industrien... både natarbejde og 3 holdsskift og fast aftenarbejde i travle perioder.

- Jeg har været med til store fyringsrunder grundet outsourcing og lukning af fabrikker i Danmark...

- Min seneste arbejdsplads (hvor jeg var ansat i sammenlagt 18 år) har også fundet fidusen ned polske entrepriser (løndumping).

De fyrede 16 mand - inklusiv mig
- Gartneriet fyrede sidste år 16 medarbejdere med anciennitet fra 10-24 år, hvor jeg var iblandt....

Sådan indleder Susan k et åbent brev til statsministeren - et brev, hun skrev via Facebook forleden, og ikke tror han svarer på, medmindre det kommer på f.ex. nationen!
Susan vil nemlig gerne fortælle statsministeren lidt om den østarbejderdespression hun fik allerede to dage efter fyringen. Og om den måde hun - som arbejdsløs på sygedagpenge - bliver kastet rundt i manegen på. Brevet - som nationen! har lovet at videresende til Lars Løkke - fortsætter derfor således:

Og så kom østarbejderne
- Efter fyreringerne kom der polsk entreprise med 25 medarbejdere, der blev aflønnet med 45 kr. pr. time.

- I år (2016) er der blevet fyret yderligere 19 medarbejdere med høj anciennitet op til 25 år... og samtidig kommer der flygtninge (praktikanter) ind på de arbejdspladser som vi andre er blevet fyret fra.

- Seneste nyt er at min gamle arbejdsplads (gartneriet) har investeret i 6 stk ejerlejligheder som skal anvendes til endnu flere østarbejdere. ....

Imens kan jeg så gå med min 'østarbejderdepression'
- Jeg kan som tidligere meget pligtopfyldende medarbejder så sidde sygemeldt herhjemme , rende til psykolog, føle mig udbrændt og nedslidt og røvrendt efter 40 år på arbejdsmarkedet.

- Jeg har slidgigt i ryg og nakke mine fødder er nærmest ikke til at gå på uden smerter. Mine skuldre gør ondt når jeg hænger vasketøjet op.... min ryg gør ondt når jeg skal støvsuge og vaske mit gulv....

20-24 streger pr uge - det er min opgave
- Nu bliver jeg så kastet rundt i praktik arbejdsprøvning og diverse gymnastik hold træning, og nu har jobkonsulent ved kommunen så fundet en praktikplads.

- Ha ha, lidt tragikomisk på et lokalt museum, hvor jeg skal sidde og slå en streg på et stykke papir, hver gang der kommer en besøgende (gennemsnit af besøgende er ca 10-12 pr dag).

- Jeg skal være der 4 timer 2 gange om ugen ergo skal jeg så slå ca 20-24 streger om ugen.

Føler mig røvrendt, til grin og kasseret
- Jeg føler mig til grin og nedgjort... efter at have slidt for samfundet og betalt en masse skattekroner.

- Mest føler jeg mig bare kasseret til fordel for østarbejdere.

- Ha en rigtig god dag, skriver Susan, som i telefonen fortæller at hun med sin gartnererfaring f.ex. godt kunne forestille sig at komme i arbejdsprøvning/skånejob i en børnehave/fritidshjem, hvor hun kunne står for køkkenhave osv.

Men hvad tror du? Får Susan svar fra statsministeren - får hun lov til at komme i arbejdsprøvning i et fritidshjem - eller skal hun bare fortsætte med at tælle gæster på museet?

 

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.