Helle klagede over lyden i Arvingerne: Se DRs hånlige svar

65 procent af de 18.919 læsere, der har deltaget i debatten om TV-serien Arvingernes underholdnings- og lydkvalitet, kan ikke høre hvad skuespillerne siger. Men DR laver intet om

Bare man dog kunne høre, hvad de sagde, skrev en utilfreds DR-seer om Arvingerne, mens DRs svar var 'sæt undertekster på'. Foto: DR/Martin Lehmann
Bare man dog kunne høre, hvad de sagde, skrev en utilfreds DR-seer om Arvingerne, mens DRs svar var 'sæt undertekster på'. Foto: DR/Martin Lehmann

- Vi vil gerne give seerne en god og vedkommende tv-oplevelse, når de ser DR’s dramaserier, uanset hvilket udstyr de ser dem på.

Kaos går ud over tydeligheden
- Derfor var det selvfølgelig ærgerligt, at der var seere, som havde svært ved at høre dialogen tydeligt i første afsnit af Arvingernes 3. sæson. 

- Første afsnit af Arvingernes kan opleves kaotisk, men det fortsætter ikke sådan videre frem i sæsonen.

- I et drama med intense følelser, som Arvingerne, vægter vi det naturlige skuespil og spændstigheden i dialogen højt, og det kan det gå ud over tydeligheden.

Helle B: Bare man kunne høre hvad de sagde
Sådan skriver Karoline Leth, producent på Danmarks Radios 'Arvingerne' til nationen! om den elendige lyd, der siden søndag aften har fået tusindvis af danskere til tasterne og mindst 8 seere til at klage til DRs

65 procent af de 18.919 læsere, der foreløbig har deltaget i afstemningen (se nedenfor), svarer således, at de ikke kunne høre hvad skuespillerne sagde. Og på Arvingernes egen Facebook-side er lydproblemet et stort emne:

- Kunne man dog bare høre, hvad der blev sagt.

DR: Sæt undertekster på
- Det er ubegribeligt, at det ikke er teknisk muligt at lave en ordentlig lyd, skriver Helle B, der har fået 45 likes for sin kommentar, mens DRs svar har fået 3 likes for dette svar:

 

- Kære alle. Vi læser, hvad I skriver. Og vi sender selvfølgelig kritikken videre til rette sted.

- Dog vil vi anbefale alle, der har svært ved at høre, hvad der bliver sagt, sætter undertekster til., skriver DR, og det råd vil - selv om der er mange, der undrer sig over, at DR anbefaler folk at sætte tekster på istedet for at lave en god lyd - sikkert blive gentaget de næste uger. For den ansvarlige producent mener ikke, der er behov for at lave noget om:

- Lyden skal tilpasses både tv, computer og smartphone – og det helt store surround-sound-anlæg.

Seerne vil opleve at der bliver tydeligere
- Vi arbejder meget grundigt og detaljeret med at gøre netop dialogen forståelig, så alle kan følge med på alle platforme. 
- Jeg er overbevist om, at seerne vil opleve, at både lyduniverset og dialogen er tydeligere i de kommende afsnit af Arvingerne, skriver Karoline Leth til nationen!, men hvad siger du?

Er det OK at man skal sætte tekster på, for at kunne følge med i licensfinansieret dansk drama?

1 af 2 
2 af 2 Bare man dog kunne høre, hvad de sagde, skrev en utilfreds DR-seer om Arvingerne, mens DRs svar var 'sæt undertekster på'. Foto: DR/Martin Lehmann