Helle på flygtninge-ydelse: Kan ikke bevise hun har gået i skole

 

Helle efterlyser skolekammerater fra Helsinge Skole, der kan bevise, at hun har fået en realeksamen.
Helle efterlyser skolekammerater fra Helsinge Skole, der kan bevise, at hun har fået en realeksamen.

- Jeg er en af de danskere, der er truet af integrations ydelsen.

- Og jeg kan ikke få svar på på om jeg kan få dansk tillæg (1500 kr mere om måneden), da jeg for næsten 30 år siden mistede mit eksamensbevis under rejse hjem fra udlandet.

 

Har betalt skat til Danmark: Du er ikke dansk nok
Sådan skriver Helle Reinholdt i et brev til Ekstra Bladet om være ramt af den lov, der skal sikre at indvandrere og flygtninge får et et job - og blive sendt rundt og rundt i et system, der åbenbart ikke kender loven endnu.

Susanne Carlsen skal fra 1. juli fra kontanthjælp til integrationsydelse, fordi hun har boet i en årrække i Sverige og ikke har arbejdet i Danmark, siden hun flyttede hjem. Da kommunen meddelte hende nyheden, lå der vedhæftet en ansøgning om dansktillæg. (Foto: Linda Johansen) Dansk politik Tusindvis af danskere tvinges på integrationsydelse

Helle - som samlet har betalt mere end fire hundredetusinde kroner i skat de seneste otte år - har fået at vide, at hendes 21 måneder lange ophold i Thailand fra oktober 2012 til sommeren 2014 betyder, at hun ikke kan få fuld kontanthjælp, hvis hun mister sit arbejde.

Ingen ved hvordan jeg finder et eksamensbevis
Og hun har også fået at vide, at hun skal bevise, at hun har en realeksamen, for at hun kan få det tillæg på 1500 kr pr måned, der gives når indvandrere og flygtninge har bestået en danskprøve. hendes brev - som hun håber vil føre til at nogen af hendes gamle klassekammerater kan huske hende - fortsætter derfor således:

Martin Henriksen, Dansk Folkepartis partiets integrationsordfører og formand for Folketingets Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalg, mener ikke, danske statsborgere som Susanne Carlsen burde tvinges på integrationsydelse. Men partiet accepterede det for at få andre stramninger på udlændingeområdet gennemført. (Foto: Jens Dresling, Polfoto) Dansk politik Politikere: Vi ved godt, danskere rammes

- Helsinge Skole har ingen kopi af mit bevis på min Realeksamen, og nej, det foreligger ej heller digitalt, da jeg er fra før den digitale tidsalder.

- Jeg har spurgt i ministeriet, der siger, en tro og love erklæring, måske, siger de.

- Så har jeg spurgt arbejdsmarkedsstyrelsen, det ved vi ikke, få din kommune til at sende en mail.

Måske Lokalarkivet?
-  Spørger så kommunen, den lov træder først i kraft den 1. Oktober, men send en mail.

- Jeg spørger så Ældresagen, måske du kan få lokalarkivet til at undersøge, om der måske er en notits om, hvem der bestod realeksamen det pågældende år.

- Hjælp måske man kan opdrive gamle skolekammerater, der kan hjælpe, jeg bor nemlig i den anden ende af landet i dag.

. Jeg læser i avisen i dag, at hvis man er kommet i arbejde efter man er kommet hjem fra udlandet, så bliver man ikke ramt af integrations ydelsen.

Susanne Carlsen skal fra 1. juli fra kontanthjælp til integrationsydelse, fordi hun har boet i en årrække i Sverige og ikke har arbejdet i Danmark, siden hun flyttede hjem. Da kommunen meddelte hende nyheden, lå der vedhæftet en ansøgning om dansktillæg. (Foto: Linda Johansen) Dansk politik Tusindvis af danskere tvinges på integrationsydelse

21 måneder er da ikke en længere årrække
- Jo jo siger ministeren, hvad FANDEN har i så gjort af mine skatte indbetalinger de sidste 8 år.

- Jeg har sågar også fået beskæftigelses fradrag de sidste 8 år.

- Jamen du har været i udlandet i 21 måneder, og det er så efter regeringens mening  'en længere årrække'.

- Skal jeg nu til at smide mine a-kasse indbetalinger ud i den blå luft, miste min bolig - jeg har nemlig ikke så let ved at få fast job, men er på min 3 kortvarige ansættelse alene i år.

- Er det meningen at jeg efter mere end 56 år i Danmark skal op til eksamen i dansk?

Flygtningeydelse de næste 5 år
- Jeg har boet her det meste af mit liv, optjent fuld folkepension, og nu mener I gudhjælpemig, at jeg frem til MAJ 2021, kan blive pålagt integrations ydelsen, i de perioder, hvor jeg er arbejdsløs.

- Mine nye kollegaer ryster på hovedet, nå ja du er jo heller ikke rigtig jyde, du er jo vokset op der ovre ved Græsted, slutter Helle Reinholdt, der altså gerne vil bede gamle klassekammerater fra Helsinge Skole om at skrive til denne mail, hvis hun får brug for vidner på, at hun har en dansk realeksamen.

 

1 af 2 Sådan svarede ministeriet d. 19. 4 på Helles klage.
2 af 2 Helle efterlyser skolekammerater fra Helsinge Skole, der kan bevise, at hun har fået en realeksamen.
185 kommentarer
Vis kommentarer