Henning føler sig snydt: Syriske flygtninge fik lejlighed før mig

Kommunerne skulle finde boliger til 12.000 flygtninge sidste år - og 12.000 i år. Hjemløse Henning er træt af, at han nu er havnet bagerst i boligkøen - Henning deltog i nationen! live

- Jeg hedder Henning Jonas Egede, og jeg har skrevet til hr. statsminister Lars Løkke Rasmussen ang. bolig, da jeg er dansk hjemløs.

- Jeg er skrevet op til leje-lejelighed i Gilleje/Gribskov Kommune - det har jeg været i 3 år - og er blevet rykket bagerst i køen, da der skal være lejelighed til en syrisk flytning (flygtning red.).

 

Flytninge er åbenbart vigtigere end danske statsborgere
- Jeg er Dansk Statsborger, og er hjemløs, men flytninge (flygtninge red.) er åbenbart vigtigere, som ikke er Dansk Statsborger.

Utryg alderdom: Var nr 21, nu er Mette nr 110 på bolig-listen

Sådan skriver Henning til nationen! om den situation han og andre boligløse danskere sidder i. For de ledige lejligheder i de almene boligforeninge bliver i større og større grad formidlet til flygtninge - og står man som Henning på kommunens akutliste, må man altså indse, at de 12.000flygtninge, der skulle boligplaceres sidste år - og de 12.000 flygtninge, der skal boligplaceres i år - kommer forrest. Det synes Henning er for dårligt:

26-år og boligløs: Kommunen siger flygtningene er vigtigere

- Hvorfor løser man ikke situationen for de danske hjemløse først, og hvorfor er flygtning vigtigere end danske hjemløse, skriver Henning, der endnu ikke har fået svar fra Lars Løkke Rasmusen.

Kommunerne har anvisningsret til 25 procent af lejlighederne i de almene boligforeninge - hver fjerde ledige lejlighed - og flere boligselskaber bekræfter over for nationen!, at kommunerne nu benytter sig af denne ret næsten hver gang. Det gjorde kommunerne ikke tidligere, og derfor kan lejere på de almindelige ventelister altså opleve længere ventetid. 

Du kan se hvor mange flygtninge, der skal have bolig i din kommune her. Og du kan skrive, hvad du mener om Hennings klage til statsministeren i kommentar feltet nedenfor.