Henning rør ikke alkohol: Én god ting vi kan lære af muslimer

Æresmedlem af Danmarks Afholdsforening, Henning Sørensen, benytter debatten om moskérne bag sløret til at slå et slag for afholdenhed

- Det danske folk blev stærkt chokeret, da TV 2 i udsendelserne 'Moskeerne bag sløret', fik præsenteret holdninger om, at utro kvinder bør stenes til døde, at kvinder ikke må arbejde sammen med mænd, og at kvinder ikke må kræve skilsmisse, selv om manden er voldelig eller utro.

- Sådanne holdninger kan der ikke tages skarp nok afstand fra.

Men hvad med alkohol?
Sådan indleder Henning Sørensen, forfatter, fhv. skraldemand OG æresmedlem i Danmarks Afholdsforenings hovedbestyrelse, et læserbrev om de gode og dårlige ting ved religionen islam. For Henning

- Jeg gad vide, hvad de samme imamer ville have svaret, hvis TV 2s "Muldvarp" havde spurgt om , hvordan muslimer bør forholde sig til alkohol.

- Mon svaret så havde været, at bryggerierne, spritfabrikkerne og de steder, hvor der fremstilles vin, bør smadres?

Det eneste fornuftige muslimer kan lære os
- Et sådant spørgsmål er dog nok i en nutidig dansk kontekst 'politisk ukorrekt' og helt utænkeligt.

- Det er mit indtryk, at muslimernes oprindelige klare afstandtagen fra alkohol til drikkebrug er blevet udtyndet i den vestlige kulturkreds.

- Det er en skam.

- Afholdenhed fra alkohol er for mig at se det eneste fornuftige, vi kan lære af muslimerne, slutter Henning, men hvad mener du?

Bliver der drukket for meget alkohol i Danmark? Og er afholdenhed det eneste fornuftige ved islam?

220 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere