Henrik vil arbejde gratis: Og der er ikke noget arbejde der er kedeligt

Der findes intet kedeligt arbejde, det er kun et spørgsmål om hvad vinkel man ser på tingene, skriver Henrik, der skal have vurderet sin arbejdsevne efter en alvorlig arbejdsskade.

- Det er fordi jeg efter min arbejdsskade skal have vurderet min arbejdsevne, for at se om jeg kan få et flexjob.

- Jeg er uddannet CNC-teknikker og brandmand, men 14 dage efter at jeg var begyndt i mit første faglærte arbejde som CNC-teknikker, kom jeg til skade og fik foden mast mellem 2 el-stabler.

Vojens er for langt væk - max 40-50 km fra Sønderborg
Sådan skriver Henrik SK til nationen! om den ansøgning har lagde på sin Facebook for en uge siden. Henrik - der driver bloggen Et-godt-liv-trods-smerter.dk og er telefonpasser for Augustenborg Spejdernes Loppetelefon - er nemlig ret opsat på at komme ud og bestille noget, men da der er grænser for, hvor langt han kan køre hver dag og hvor lang tid han kan arbejde, så er det ikke så let at finde en arbejdsplads, der kan tilbyde ham et praktik-forløb.Jobcenteret har sat en max-distance på 40-50 km, så det skal være inden for Sønderborgs eller den del af Aabenraa der ligger tæt på Sønderborg. Henrik har nemlig måtte takke nej til praktik plads i Vojens, da jobcenteret mente at 50 min transporttid hver vej, var for meget.

Tror ni timer er det rigtige
- Efter flere år med krykker og rollator fik jeg for næsten 3 år siden en kørestol, da jeg begyndte og bøvle med ryggen pga. forkert og kompenserende gang.

- I dag kan jeg gå 20-30 meter på en god dag, det gør jeg dog helst kun der hjemme, da jeg aldrig ved hvornår foden eller ryggen bliver overanstrenget og jeg må ind og ligge ned.

- Efter ulykken tog jeg uddannelsen som produktionsteknolog, som jeg blev færdig med for et år siden.

- Så havde jeg nemlig en uddannelse, jeg kunne klare trods jeg var blevet deltidskørestolsbruger.

- For at få afklaret min arbejdsevne, skal jeg ud i flere praktikforløb.

- Ind til videre har jeg fundet ud af hvor jeg ca. ligger i time antal. Hvilket er på ca. 9 timer for at jeg kan have et normalt liv uden at det kun skal være arbejde, spise og sove.

Men nu må vi se hvad der sker
- Vi skal dog have prøvet hvad der sker, hvis jeg kommer op i tid, samt hvor mange timer at jeg kan holde til, hvis det er inden for det fag, jeg har en uddannelse inden for, nemlig Produktionsteknolog, hvor jeg syntes det mest spændene er produktionsoptimering, sikkerhed og kvalitetskontrol.

- Som jeg også har nævnt i mit opslag, så findes der intet kedeligt arbejde, det er kun et spørgsmål om hvad vinkel man ser på tingene, skriver Henrik, som du kan kontakte via mail-adressen i Facebook-opslaget.

Tror du Henrik finder en praktikplads?

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 
69 kommentarer
Vis kommentarer