Annonce:
Annonce:

Hent jeres børn: Skole slår varme-alarm

I Malmø blev 500 elever sendt hjem tirsdag pga af varmen, i dag har en skole i Gøteborg - hvor der er 29 grader vamrt - bedt forældre om at hente deres børn, og 66 procent af de 9274 læsere, der har deltaget i debatten om varme-fri synes den slags er helt OK. Hvordan er temperaturen hos dig lige nu?

Lærerne og eleverne har været tålmodige og fundet løsninger som f.ex udeundervisning, men nu stopper det. Det her er uholdbart, siger rektor for en skole i Gøteborg, der i dag har 29 grader. DMI varsler også 29 grader i Esbjerg. Arkivfoto: Colourbox
Lærerne og eleverne har været tålmodige og fundet løsninger som f.ex udeundervisning, men nu stopper det. Det her er uholdbart, siger rektor for en skole i Gøteborg, der i dag har 29 grader. DMI varsler også 29 grader i Esbjerg. Arkivfoto: Colourbox
Annonce:
Følg nationen!

- Som om det ikke er ligeså så varmt - og endda varmere - her på min arbejdsplads.

- Vi har fysisk arbejde, men det er ikke aktuelt at gå hjem.

- Ungerne tilbage i skole.

Rektor: Vi stopper al undervisning
Sådan skriver Birgitta T i en kommentar på Gøteborg Postens Facebook-profil der kan fortælle, at en af kommunens skoler i dag har slået varmealarm og skrevet ud til forældre og bedt dem hente deres børn:

- Efter flere dage med enormt varme undervisningslokaler, træffer jeg hermed beslutning om at lukke skolen pga arbejdsmiljøet.

- Det er ikke okay for hverken elever eller personale.

- Vi dropper al undervisningen og beder om at jer, der har mulighed for det, kommer og henter jeres børn, skriver rektor Cecilia Thundal ifølge GP til elevernes forældre, I dag er der varslet om temperaturer i Gøteborg op til 29 grader - det samme er der varslet i Esbjerg-området.

Annonce:


Screenshot fra DMI.dk

Klog beslutning
- Jeg synes det er en klog beslutning med tanke på elevernes og personalets velbefindende, men har kommunen gjort sig nogle forestillinger om, hvordan eleverne kan undgå at gå glip af undervisning, spørger Julia L, og af de 9274 der har deltaget i nedenstående afstemning, så er det helt på sin plads at lukke skoler pga af varme:

- For pokker - det er børn?

- Det er ikke voksne mennesker, der skal arbejde for at tjene penge.

De skal nok blive lønmodtagere alligevel
- Lad dem dog få fri så de kan nyde sommervejret. De skal såmænd nok ende med at blive fuldstændig almindelige lønmodtagere som de fleste andre.

- Slap dog af..., skriver nationens! , men hvad tænker du?

Er skolerne varmere i Sverige, er svenske skoleledere bare ligeglade med at børnene lærer noget eller er danske skoleleder for strikse?

 

Arbejdstilsynet anbefaler, at temperaturen holdes på 20-22ºC ved stillesiddende eller stillestående arbejde som fx i kontorer. 

Arbejdstilsynet kræver, at temperaturen holdes under 25ºC, bortset fra perioder med hedebølge. 

Hvis det er vanskeligt at holde temperaturen i lokalet under 25ºC i perioder, hvor udetemperaturen ikke er specielt høj, vil lokalet ofte være for varmt under en hedebølge. For høje temperaturer kan bl.a. skyldes belysningen, mange mennesker i lokalet, maskiner og skærme samt solskin gennem store, uafskærmede vinduer. 

Når det er meget varmt udendørs, er varmetabet til omgivelserne fra et arbejdsrum mindre end normalt. Temperaturen stiger derfor og kan komme over 25ºC. Det accepteres af Arbejdstilsynet. Men meget høje temperaturer kan give gener og være en helbredsrisiko. Derfor bør man tage visse forholdsregler.

Bliver man utilpas og dårlig på arbejdspladsen må man, som ved al anden sygdom, gå hjem.

Kilde: Arbejdstilsynet

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: