Her vil flygtningene ikke bo: For koldt og for få butikker

I en bus udenfor Lima Hytteby i midt-Sverige sidder en gruppe flygtninge. De vil ikke stå ud, men det synes en del svenskere at de skal

Søndag ankom to busser med 50 flygtninge til Lima Stugby. Men de fleste af flygtningene nægter at forlade busserne, oplyser Migrationsverket. - De havde andre forventninger til deres bolig, siger Johanna Uhr til avisen Aftonbladet. (Foto: Facebook)
Søndag ankom to busser med 50 flygtninge til Lima Stugby. Men de fleste af flygtningene nægter at forlade busserne, oplyser Migrationsverket. - De havde andre forventninger til deres bolig, siger Johanna Uhr til avisen Aftonbladet. (Foto: Facebook)

- Sverige er altså ikke lavet af guld - som nogle flygtninge tror.

- Vi mangler faktisk boliger - og i Stockholm må de studerende bo i telt.

- Vi har også mangel på arbejdspladser, og vores sundhedssystem hutler sig kun lige igennem.

Forstå at det er problem at modtage så mange
- Det er ærgerligt, at I er kommet hertil med den opfattelse.

- I må forstå, at det er et problem for et land, at modtage så mange flygtninge på en gang.

Sådan skriver Inger L på den svenske avis Expressens Facebookside om de flygtninge, der lige nu klager over, at de har fået bolig for langt væk fra storbyerne.

 

Det er ikke passende
På Expressen er det den syriske flygtning Oussama Alabdalazez, der skriver at det er skidt at blive isoleret på en asylcenter - hvor maden iøvrigt ikke er lavet efter religiøse forskrifter -  på Aftonbladet.se er det syriske Hadeel Waez, der fortæller, at hun sammen med 15 andre flygtninge, nægter at stå ud af bussen, der har transporteret dem til den øde beliggende Lima Stugby:

- De siger, at det er her vi skal bo, men det passer os slet ikke.

- Vi har børn, og der er en der er gravid.

For koldt
- Der er for koldt, der er ingen butikker og der er heller ingen læge.

- Det er ikke passende for os, at bo her, siger Hadeel, mens den ansvarlige fra Migartionsverket fortæller, at flygtninge havde forventet at komme til en større by.

- Vi skal hele tiden forklare dem, at det her det bolig tilbud vi har. Vi svarer gerne på alle mulige spørgsmål - også om, hvilke dyr der bor i skoven, siger Johanna Uhr, der får masser af opbakning på Facebook

- Er man flygtning, så skal man være rigtig glad for det, der bliver tilbudt, men hvis man er lykkejæger, så klager man konstant, skriver Erica A, der opfordrer flygtninge, der ikek vil bo i skoven, til at rejse til et andet land, og se, hvad der er af bomuligheder der.

Men hvad mener du? Forstår du godt, at flygtninge klager over at bo i en øde hytteby?

1 af 2 
2 af 2 Søndag ankom to busser med 50 flygtninge til Lima Stugby. Men de fleste af flygtningene nægter at forlade busserne, oplyser Migrationsverket. - De havde andre forventninger til deres bolig, siger Johanna Uhr til avisen Aftonbladet. (Foto: Facebook)
439 kommentarer
Vis kommentarer