Hidsig: 4 unge fik badeferie for 400.000 kr for ikke at lave ballade

Politiet bad kommunen om hjælp, fordi man frygtede at fire unge personer ville lave ballade i somemrferien. Kommunens løsning har vakt en del debat

Hvad gør man, hvis man er bange for at unge mennesker vil lave ballade i en lang sommerferie? i Holstebro sender man dem på ferie til bl.a. Cypern, Hamborg og København.(arkivfoto taget på Cypern)
Hvad gør man, hvis man er bange for at unge mennesker vil lave ballade i en lang sommerferie? i Holstebro sender man dem på ferie til bl.a. Cypern, Hamborg og København.(arkivfoto taget på Cypern)
Følg nationen!

- Jow jow, så resten af året skal ungerne bare opføre sig råddent, så kommer de på eventyr næste år?

- Var Feldborg Statsskov og en sovepose ikke et billigere og bedre alternativ?

Sådan skriver Gitte T i den mest populære kommentar til Dagbladet-Holstebro-Struers artikel, om fire unge mennesker fra boligområdet Trekanten, der blev sendt på ferie på bl.a. Cypern og i Hamborg, fordi politiet frygtede at de ville lave ballade, hvis de var hjemme.

Det hastede - og det gjorde det dyrere
- Vi havde halvanden uge til at finde en løsning. Det gjorde bestemt ikke situationen lettere eller billigere, forklarer Holstebro Kommunes direktør Mads Gammelmark, og peger på at kommunens normale håndtag til 'uheldige elementer' - en eventuel ungdomssanktion - koster endnu mere.

Men direktørens forklaring giver ikke meget mening for de fleste af de mere end 200 læsere, der foreløbig har debatteret:

De unge må da grine sig ihjel
- De unge må da grine sig ihjel, ........du godeste og der spares i ældreplejen. Føj for pokker!, skriver Jette T og Berit L tænker, at de unge ville have haft bedre af en slags praktik:

- En praktikplads på et af landets kaserner havde være været mere motiverende for de unge eller et sted med noget fysisk arbejde fra morgen til aften.

- Er rystet over Holstebro kommune smider med borgernes penge på den måde og samtidig spare her og der, skriver Berit.

Men hvad tænker du? Er det klogt at sende personer, som man frygter vil lave ballade, på ferie - eller var det bedre at sætte dem i praktik på en kaserne?

 

 

 

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.