Hidsig debat: Muslimsk politiker vil ikke give hånd til TV-vært

Det meste af medie-Sverige OG tusindvis af netdebattører har siden i går hidset sig op over en muslimsk politiker, der ikke vil give hånd til kvinder. Nu er politikeren ikke politiker mere

- Godt.

- Forsvind ud af svensk politik.

Vis respekt, så får du respekt
- Uanset hvor liberalt og åbent et samfund er i forhold til religion og firhed i alle dets former, krænker man ikke en kvinde med en diskriminerende opførsel.

- Så kan man ihvertfald ikke kræve, at man selv bliver respekteret.

Sådan skriver Linda E på den svenske avis Aftonbladets Facebook-side om Miljøpartiets Yasri Khans (MP), der ikke ville give den kvindelige vært Ann Tiberg fra TV4 hånden efter et interview.

Håndtryk er meget intimt
- Som jeg er opdraget er det altså sådan at fysisk berøring med det modsatte køn, anses for meget intimt, forklarede Yasri til avisen, men den forklaring holdt kun et par timer - så måtte han trække sit kandidatur til Miljøpartiets politiske ledelse og indstille sin politiske karriere:

- Nej miljøpartiet, I kan ikke tage islamister i politikken.

Ingen politiske magt hvis religionen styrer
- En sekulær muslim er OK, men når religionen styrer deres liv, skal de ikke have nogen politisk magt. Så bliver det farligt, skriver Ann-Sofie Magnusson der har fået mere end 400 likes, og Karl Henrik Kling undrer sig over, at Yasri overhovedet er nået så langt i Miljøpartiet:

- Jeg troede, at miljøpartiet kæmpede for kvinders rettigheder og memneskers ligeværd.

- Han passer nok bedre i et obskurt højreorienteret parti, skriver Karl.

For 3 år siden måtte en kvindelig svensk kommunal integrationschef bøde 30.000 kr til en muslimsk mand, fordi havde bedt ham om at trykke kvinder i hånden.

Hvem er mest krænket? Muslimen, der får at vide, at han skal trykke en kvinde i hånden, eller en kvinde, der får at vide, at hendes hånd er uren? Det spørgsmål skal den svenske justitsombudsmand taget stilling til. nationen Integrationschef gav muslim hånden: må bøde 30.000

Hvad tror du, der er sket i Sverige på de tre år?

Et udpluk af svenske forsider torsdag kl. 17.00:

 

 

 

1 af 5 
2 af 5 
3 af 5 
4 af 5 
5 af 5 
178 kommentarer
Vis kommentarer