Hidsig debat: Svensk by stemmer om tørklædeforbud for børn

I Frankrig diskuterer de burkini-forbud, i Schweiz er det burka-forbud, og i morgen skal 81 byrådspolitikere i Norrköping stemme om et tørklædeforbud for skolebørn

– Det handler om at alle piger skal kunne deltage på de samme vilkår som drenge i al undervisning.

Det stopper ikke al kvindeundertrykkelse
Sådan sagde Sophia Jarl, der kommer fra det store svenske parti Moderatarne ifølge avisen nt.se, da hun i en meget følelsesladet debat mandag aften argumenterede for forslag om et forbud mod tørklæder for skolebørn, der kommer til afstemning i byrådet morgen.

Læs artiklen fra lokalavisen nt.se: Hetsigt om slöjförbud

 – Det her får selvfølgelig ikke al kvindeundertrykkelse til at forsvinde, men slør er et tydeligt symbol på æresundertrykkelse og sexualisering, fortsatte partifællen Pär Linderoth, og mens de fleste andre partier kaldte det racisme og forskelsbehandling, har Sverigedemokraternes gruppeformand sagt, at han også støtter forslaget. Det betyder at der pt er 32 ud af 81 byrådsmedlemmer, der støtter forslaget fra Moderatarna, der på landsplan står til at få mere end 24 procent af stemmerne og hvis formænd Bildt og Reinfeldt tidligere har siddet på statsministerposten.

Geeti: Unge piger forstår ikke tørklædets tyngde
Herhjemme har Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige også talt om tørklædeforbud på undervisninsinstitutioner, og Opinionen-blogger Geeti Amiri skabte masser af debat, da hun i juli måned skrev:

- Hvorfor sætter vi ikke en aldersgrænse på 18 år for valget om at gå med tørklæde?

- I hvilken naiv verden tror man, at unge piger forstår tyngden af valget om at bære tørklæde, der overgår de 50 gram, som et tørklæde vejer.

Bilder man sig virkelig ind, at unge piger forstår, hvad symbolikken bag tørklædet er, når de endnu leger med dukker og drømmer om en lyserød pony, skrev Geeti, og af de 67701 læsere, der foreløbig har deltaget i debatten, er der en solid overvægt af folk, der er enige.

Se også: Sæt en aldersgrænse for tørklædet

Skal det være forbudt at bære tørklæde i skolen?

Se resultat

Skal det være forbudt at bære tørklæde i skolen?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen