Hidsig stemning: Danskere skændes om Trumps indrejseforbud

73.500 læsere har deltaget i debatten om Trumps indrejseforbud - 49 procent er imod, mens 38 procent mener at Danmark bør følge USAs eksempel.

Trumps indrejseregler har skabt heftig debat, men endnu ingen lufthavsdemonsrationer i Danmark. Her en en demonstrant fra Dallas. Foto: AP
Trumps indrejseregler har skabt heftig debat, men endnu ingen lufthavsdemonsrationer i Danmark. Her en en demonstrant fra Dallas. Foto: AP

- Når endelig en mand vil passe på sit land, så kommer alle 'djævlene' frem.

- Hvorfor kommer de ikke frem, når politikerne ødelægger 'deres' egne lande? Se Sverige - Tyskland - Italien - Grækenland Ja hele Europa.

I vil ikke forsvare jeres egne lande
- Her bør I demonstrere og virkelig komme på banen.... men nej.

- I er kun en flok hyklere, der IKKE vil forsvare jeres egne lande.

Sådan skriver Inge N i en kommentar på Ekstra Bladets Facebook-side - en af mere end efterhånden 6.000 kommentarer, der er skrevet på nationen! og Ekstra Bladets Facebook-side om det 90 dages indrejseforbud, Trump har indført for borgere fra syv muslimske lande.

Se også: Slut med Coca Cola og Heinz: Vil boycotte varer fra Trumps USA

Obama gjorde det samme
Og Inge tilhører den pænt store gruppe af danskere, der godt kan lide tanken om at sætte indrejsning fra Syrien, Somalia, Sudan, Irak, Iran, Yemen og Libyen på pause. Af de mere end 73.500 læsere, der har svaret på spørgsmålet nedenfor, er mere end hver tredje positiv, og mener, at Danmark bør følge USA's eksempel:

- Ja - Indtil vi har et bedre asylsystem der giver grundigere baggrundscheck af ansøgere.

- Og til de hysteriske, der hader Trump af ondt blod i disse dage, Obama gjorde præcis det samme i 2011, da han nedlagde indrejseforbud fra Irak i seks måneder.

Politik - 30. jan. 2017 - kl. 13:49 1.000.000 har skrevet under: Her er Trump ikke velkommen

Vi går i stå hvis vi ikke bliver påvirket udefra
- Og gjorde det seks gange i alt i sin præsident periode, primært fra muslimske lande, grundet frygt for terrorisme, skriver Timmi R, mens nationens! Jane H er med i gruppen, der synes, Trumps politik er farlig:

- Skulle vi ikke bare isolere os alle sammen.

- Spærre alle grænser, forhindre at folk kan rejse frit, forbyde varer og kultur fra andre lande.

- Vi får et drømme land, vi producerer egne produkter, dyrker vor egne kultur - går i stå med udvikling, da vi jo ikke bliver påvirket udefra, skriver Jane, og Kjær er heller ikke begejstret:

- Trump har potentiale til at blive en moderne diktator... Demokratisk valgt - og med evner til at tilrane sig magt... 

- Et kig bagud i historien viser andre eksempler på demokratisk valgte statsledere, som på uhyggelig vis blev enerådige, skriver Kjær på nationen!, men hvad mener du?

Er det god ide at udstede 90 dages indrejsningspause for borgere fra syv muslimske lande?

585 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere