Hjalp ikke: Kommune spildte 877.000 kr. i Caribien

En ung mand fortæller nu om tre år med fire anbringelser til en samlet pris på fem millioner kroner. Og om at blive sendt hjem igen til de forældre, kommunen fjernede ham fra i første omgang

Månederne i  Caribien gik bl.a. med at ryge hash. Narkogælden var oppe på 16.000, da han blev hentet hjem. Arkivfoto: Colourbox
Månederne i Caribien gik bl.a. med at ryge hash. Narkogælden var oppe på 16.000, da han blev hentet hjem. Arkivfoto: Colourbox

- Send ham ud at fiske, hvor han lærer at arbejde og tjene sin egen hyre.

- Det er der ingen, der ta'r skade af.

- Og det er ganske gratis.

Far må ikke hjælpe 17-årig datter på flugt: Risikerer 2 års fængsel

Fem millioner for fire anbringelser på tre år
Sådan skriver Jan N. i en af de +400 kommentarer, der er skrevet på Tv Nyhedernes Facebook-profil om programmet 'Nødråb fra børnehjemmet', der blev sendt i går. Programmet viser nemlig, hvordan systemet på tre år har brugt mere end fem millioner kr. - heraf næsten 900.000 på et ophold i Caribien - på at hjælpe en i dag 18-årig ung mand på ret vej. En ung mand, der selv mener, at pengene er totalt spildt.

Utilpasset ung sendt på 'opdragelsestur' til Caribien: Pris 247.422 kroner

De gjorde det 1000 gange værre
- Hvis de havde et håb om, at jeg skulle væk fra det miljø, som jeg kom fra, så har de gjort det værre.

- 1000 gange værre, siger han i programmet, og på TV 2's Facebook-side kan Riza A. kun nikke bekræftende:

- Opholdsstederne er ligesom jobcentrene. De er meget dyre og har en meget lille succesrate med de børn og unge med sociale problemer.

- Medarbejderne er generelt i disse opholdssteder inkompetente, og er der kun for at få deres løn.

15-årig jysk pige flygter fra bosted - har røget mindst 100 joints

Hyggeture og luksusrejser for at komme ud af kriminalitet
- Lederne er ideløse og bruger milliarder af skattekroner på at sende børn og unge på alle mulige hyggeture og luksusrejser næsten ugentligt.

- De håber, at det vil hjælpe de unge med at komme ud af kriminalitet.

- Det er simpelthen alt for dyr og useriøs en metode, som de danske kommuner har benyttet sig af i flere år - uden at det har haft nogen som helst positiv effekt med at få løst de de massive udfordringer og sociale problemer, de unge har med kriminalitet, misbrug m.m.

- Politikerne må komme på banen og få løst det her kæmpe problem, som desværre har eksisteret i alt for mange år, skriver Riza A.

Voldsom trafikulykke: Så blev chaufførens børn tvangsfjernet

Tænk hvis familien havde fået hjælp for fem mio.
Søren C. - der har samlet 35 likes sammen - synes også, politikerne skal se programmet, især fordi den nuværende regering gerne vil anbringe og tvangsadoptere flere børn:

- Regeringen vil gerne fjerne mange flere børn fra deres forældre.
- Det synes jeg er en usædvanligt dårlig idé.
- Tænk, hvor meget man kunne have hjulpet den her knægt og hans familie for de 5 mio., der i stedet er brugt på at ødelægge ham, skriver Søren, men hvad siger du?