Hold da op - det er grimt, sagde den gamle dame til Özkan

Heftig debat om knojernskunst i Ballerup, og nu har nationen! modtaget et brev fra en politiker, der var med til bevilge penge til kæmpejernet

Özkan er stolt af at han sammen med de andre politikere i Ballerup, har givet tilskud til at stykke kunst som borgerne i Magleparken kan glæde sig over. Men borgerne er ikke så begejstrede. Privatfoto
Özkan er stolt af at han sammen med de andre politikere i Ballerup, har givet tilskud til at stykke kunst som borgerne i Magleparken kan glæde sig over. Men borgerne er ikke så begejstrede. Privatfoto

- Knojern er fremtidens kærlighed

- Og det kunstværk som nu står i Ballerup er velfortjent, da Magleparken har været gennem triste og grove tider med hashhandel og bandekriminalitet.

- Borgerne i Magleparken har selv været med til at bekæmpe kriminaliteten, og derfor har det været en ære for os politikere, at tildele dem 50.000 kroner til kunst, som beskriver de hårde tider, de har været i gennem.


Bemærk at fingerhullerne er formet som hjerter. Foto: Stine Tidsvilde

Kærligheden til at holde i hånden
- Statuen ’Knojern omringet med hjerter’ symboliserer netop, at kriminaliteten ikke er fremtidens kærlighed - men derimod er kærligheden til at holde hinanden i hånden.

Sådan indleder Özkan K, der sidder i Ballerup byråd for Socialdemokraterne, et læserbrev om den skulptur, der blev afsløret i tirsdags - og som har skabt heftig debat siden. 

Se også: Dansk by har fået nyt kendetegn til 600.000 kroner

Özkan forstår ikke rigtig kritikken, og derfor gik han ud for at spørge beboerne, hvad de mente om det. Og det har han skrevet et brev om:

- De flestes reaktion overraskede mig meget.

Ældre dame: Hold da op den er grim
- De turde ikke sige deres mening, hvilket er helt absurd og sørger mig dybt. 

- Endelig mødte jeg er en ældre kvinde, som har boet i Magleparken i mange år, som turde at stå frem med sin mening.

- Hun sagde på en ærlig måde: 'Hold a op, det er et grimt kunst, som ikke har en handling'.

Knojernet symboliserer de kriminelles magt
- Den reaktion undrede mig endnu mere, da skulpturen jo netop symboliserer, at kriminaliteten ikke er fremtidens kærlighed. 

- Efterfølgende mødte jeg en ung fyr, der hele sit liv har boet i Magleparken.

- Han sagde, at kunstværket vil forøge kriminaliteten i Magleparken, og han mente også, at de - underforstået banderne og de kriminelle - har vundet kampen, da knojernet symbolisere deres magt.

- Men der tager de fejl.

Dette knojern er fyldt med kærlighed
- Dette knojern er fyldt med kærlighed og har det formål at stoppe kriminaliteten, hvor vi faktisk selv har vundet kampen over kriminaliteten.

- Så derfor er jeg som Kultur- og Fritid udvalgsmedlem meget stolt og tilfreds med det valg, vi har truffet.

- Personligt har jeg en drøm om, at en kriminel en dag stopper op, og kigger på knojernet og tænker: 'jeg må hellere stoppe min kriminelle løbebane nu'.

- Og at denne person vil vende om og gå hjem til sin mor med blomster.

Den er meget pæn i mørke
- Tja, det er en fed drøm, som der er håb for en dag ..... måske, skriver Özkan, og når man leder grundigt efter på de Facebook-sider, hvor skulpturen har skabt debeat, kan man faktisk godt finde en kommentar, der er en lille smule positiv:

- Jeg syntes den 'vokser' jo mere man ser den.

- Har lige været forbi i mørket og fangede faktisk mig selv i at tænke, at den ikke var så tosset og at jeg faktisk ikke rigtig så et knojern, men en ok skulptur i 'sølv' og lys, som faktisk var meget pæn, skriver Kenneth C i en af de 134 kommentarer, der er skrevet om skulpturen på Ballerups borgmesterens Facebook-side. Kenneth har fået 2 likes, og Deanie har fået 30 for denne sviner:

Ville pynte ved siden af 'store diller'
- Den ville pynte side om side med den store diller foran rådhuset.

- Helt seriøst hvad sker der? Personerne der har godkendt det her, må simpelthen være tabt noget så hårdt på gulvet som lille.

- Det er vist det, der kaldes en ommer, skriver Deanie.

Hvad tænker du, når du ser skulpturen? Kærlighed eller kriminalitet?

95 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere