Annonce:
Annonce:

Hun skulle stoppes

De nye momsregler for internet-indkøb fra lande uden for EU har skabt stor debat. Og de fleste læsere synes det er fint, at en pakke billige Kina-varer skal stige voldsomt

Det er bl.a. de her varer, Dorthe har købt i Kina i sidste uge - og som nu skaber debat.  For fra 1. juli 2021 er man ikke længere fritaget for at betale moms, når man køber varer under 80 kr. fra et land uden for EU. Varer købt uden for EU tillægges derfor 25% moms. - plus et transportørgebyr oven i prisen, som typisk ligger mellem 150 - 250 kr, oplyser Toldstyrelsen
Det er bl.a. de her varer, Dorthe har købt i Kina i sidste uge - og som nu skaber debat. For fra 1. juli 2021 er man ikke længere fritaget for at betale moms, når man køber varer under 80 kr. fra et land uden for EU. Varer købt uden for EU tillægges derfor 25% moms. - plus et transportørgebyr oven i prisen, som typisk ligger mellem 150 - 250 kr, oplyser Toldstyrelsen
Annonce:
Følg nationen!

- Reglerne er netop indført for, at stoppe en shopper som Dorthe.

- Det gør absolut intet godt for dansk økonomi, at hun storshopper løs af bras og rangel udenfor EU.

- Smykkerne er garanteret spækket med nikkel, bly, kviksølv etc.

Moms plus transportørgebyr på alle varer
Sådan skriver Helene K. i en af de 200+ kommentarer, der er skrevet på Ekstra Bladets Facebook-profil om de momsregler, der skal gælde fra 1. juli. Regler der betyder, at der fremover skal betales moms af alle varer købt i en webshop i et ikke-EU-land- også dem, der koster mindre end 80 kroner.

Og at der også skal betales 'transportørgebyr'.

Helenes kommentar er rettet mod Dorthe F, der i går fortalte nationen! at hun i sidste uge købte en bunke smykker osv fordelt på 20 køb i 20 pakker. Og at hun nu frygter, at få 20 ekstraregninger på 150 kr stykket.

Annonce:

Man ku' jo lade være med at købe noget
- Hvis nu man havde vidst det, kunne man jo lade være med at købe noget.,

- Og helt sikkert havde jeg ikke lavet små køb på 20-25 kr., det er jo helt sindssygt, skrev Dorthe, der synes Toldstyrelsen har informeret for lidt om ændringerne. Det samme synes 46 procent af de 9844 læsere, der har deltaget i afstemningen.

Mere end halvdelen af læserne er dog tilfredse med, at det nu bliver voldsomt meget dyrere at handle de billigste varer fra f.ex. Kina:

Skrotvarer og overforbrug
- Det er godt for klimaet, at der ikke bliver importeret så meget billigt skrammel.

- Det er jo derfor det er billigt - fordi der er ingen miljøkrav og dårlig arbejdsforhold (social dumping), skriver Søren J og Jens L. er enig:

- Lad være med at købe varer fra Kina. De vil os ikke noget godt.

- Det skaber skrotvarer og overforbrug af ubrugelig skrammel, vi overhovedet ikke har brug for, skriver Jens, men hvad tænker du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: