Annonce:
Annonce:

Hunde spærret inde i bur i 2 år: Beder Eva Kjer om hjælp

På to døgn har 3000 danskere skrevet under på at 2 hunde Frigg og Marley skal løslades. De vil have politikerne - og den ansvarlige minister på banen

Annonce:
Følg nationen!

- Lige nu har vi en principiel sag, som omhandler hundelovens §1b ulovlig race, samt omvendt bevisbyrde og som var berammet i Østre Landsret d. 2 marts 2016.

- Sagen er nu omberammet til d. 28. juni 2016 kl. 9:30.

Dyrevelfærden?
- De 2 hunde, Frigg og Marley, som sagen omhandler, har siddet interneret i 19 måneder, og vil inden sagen er afsluttet i landsretten have siddet i 2 år.

- Ikke alene er det under alt kritik i forhold til dyrevelfærden, men det er også helt urimeligt, at lade 2 ulykkelige hundeejere sidde på pinebænken i så lang tid.

Sådan indleder Charlotte fra Foreningen FairDog et åbent brev til Miljø- og Fødevareministeren, og dyrevelfærdsordførerne, om de to hunde, der blev konfiskeret af tilbage i 2014 af politiet fordi en anonym person mente, at de har en forkert race.

 

Annonce:

Retssystemet er ikke gearet til levende væsner
Charlotte - og cirka 3000 andre - har i løbet at blot et døgn skrevet under på, at Frigg og Marley skal løslades NU, og Charlotte mener, at det var helt malplaceret af ministeren i går meldte ud at hun vil gøre noget for dyrevelfærden ved at fordoble straffen for dyremishandling, når hun samtidig har et system, der spærrer hunde inde i årevis. Brevet til ministeren fortsætter derfor således:

Se de mange underskrifter her.

- Vores retssystem er på ingen måder gearet til den slags sager, som omhandler levende væsner og der er stor risiko for, at hundene tager varig skade, og ikke ville kunne fungerer i samfundet, når de kommer hjem igen, hvilket vi naturligvis forventer at de kommer.

De to hunde Frigg og Marley skal være i bur i to år. Det synes 2000 danskere er for galt, og beder nu ministeren for dyrevelfærd, Eva Kjer, om at gribe ind. (Foto: Finn Frandsen og FairDog)
De to hunde Frigg og Marley skal være i bur i to år. Det synes 2000 danskere er for galt, og beder nu ministeren for dyrevelfærd, Eva Kjer, om at gribe ind. (Foto: Finn Frandsen og FairDog)
 

Hvordan har hunde det med at være i bur i to år?
- Men hvad er det for hunde, som ejerne får hjem igen?

- Dansk Dyrlægeforening, har også tidligere forsøgt at gøre opmærksom på problemerne i en pressemeddelelse udsendt d. 29.01.2015 hvor de b.la. skrev:

'I forbindelse med revisionen af Hundeloven er det blevet muligt at få en sagkyndig vurdering af hunde, der af adfærdsmæssige årsager ellers skal aflives. I mellemtiden er hunden i politiets varetægt, men der mangler klare retningslinjer for, hvor længe hunden på den måde kan sidde indespærret.

Annonce:

Det er et stort dyrevelfærdsmæssigt problem, at hunde risikerer at sidde indespærret i længere tid, mens de venter på afgørelse om, hvorvidt de er farlige eller ej.

Alene den langvarige indespærring i fremmede omgivelser kan give hunden adfærdsmæssige problemer', forklarede formanden for Den Danske Dyrlægeforenings Sektion vedrørende Hund, Kat og Smådyr, dyrlæge Karina Ryborg.

Ministeriet må gøre noget
- Det er muligt, at ministeriet flere gange har skrevet, at internaterne skal leve op til gældende love og regler, men faktum er at de er forældet, og at politiet mener at 15 min. menneskelig kontakt om dagen er godt nok.

- Det er også muligt, at ministeriet mener, at det er helt op til hundeejerne om de vil lade deres hunde gennemgå en sådan sag. Men når man som borger føler sig krænket, eller sigtet for noget som de ikke er enig i og deres kæreste eje og 'familiemedlem', rives fra dem, så er det helt naturligt at borgerne søger retfærdighed via retssystemet i håb om en fair behandling, og retfærdig rettergang.

Annonce:

Nedsæt et nyt hundeudvalg
- Men under processen, gennemgår de en følelsesmæssig rutchetur, og retssikkerheden er stort set ikke eksisterende og de opdager, at vores retssystem desværre ikke er gearet til disse sager, alt imens deres hunde sygner hen i en lille boks, på et internat.

- Vi er klar over, at det ikke er så længe siden at loven blev revideret, men vi er også godt klar over at en masse information manglede under revideringen, og at man ikke tog med, hvordan loven rent faktisk fungerer, eller ikke fungerer i praksis. Man hørte desværre ikke de parter, der har med loven at gøre til dagligt, og dermed erfaring med hvad der virker og hvad der ikke virker.

Og så håber vi at Frigg og Marley kan komme hjem
- Vi håber at politikerne, vil være villige til at se på loven igen og nedsætte et nyt hundevalg, med parter der ved noget om loven og hunde, så vi kan få en lov der har fokus det helt rigtige sted, som fungerer og som nedbringer antallet af bid og problemhunde/ejere.

Annonce:

- Det er også vores håb, at de 2 hunde Frigg og Marley kan komme hjem NU, da de ikke længere er bevismateriale, ej heller har de nogensinde gjort noget og ejerne har udvist stor tålmodighed og samarbejdsvillighed overfor alle i deres sag.

- Det er helt urimeligt, at lade de stakkels hunde sidde længere i en lille kold boks og lade ejerne sidde på pinebænken så længe, slutter brevet, som er sendt i dag kl. 10.23 til ministeren og de øvrige politikere, der er optaget af dyrevelfærd.

Men hvad mener du? Er det synd for hunde, at de bliver spærret inde i måneds og årevis?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: